1000 recepten met appel
2 kg stevige groene appels 3 th lepels gemberpoeder enkele lepels gembernat 1 1/2 kg geleersuikerDe appels schillen en in kleine stukjes doen, gemberpoeder en gembernat samen met de geleersuiker onder de appels mengen. Ongeveer een 20 minuten laten k... bekijk recept »
Voor 10 personen: 10 Jonagold appels 1 tl kaneel 50 g amandelspijs (bij de bakker) 75 g rozijnen 10 velletjes bladerdeeg 2 eidooiers 60 g suiker 10 bol kaneelijs 5 eidooiers 100 g suiker 1 dl Calvados 2 dl Cider 1/2 vanillestokje 2 dl room 50 g boter... bekijk recept »
10 Jonagold appels1 tl kaneel50 g amandelspijs (bij de bakker)75 g rozijnen10 velletjes bladerdeeg2 eidooiers60 g suiker10 bol kaneelijs5 eidooiers100 g suiker1/4 ltr Calvados2 dl Cider? vanillestokje2 dl room50 g boter80 g suiker3 eiwitten65 g bloem... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 grote appels (bv. jonagold of golden) 2 eetl. boter 4 eetl. suiker kaneel 4 sneetjes cake het sap van 1/4 citroen 4 eetl. amaretto of calvados(of rodebessensiroop, voor de kinderen) 4 vellen aluminiumfolie (± 30 x 30 cm) v... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 grote appels (bv. jonagold of golden) 2 el boter 4 el suiker kaneel 4 sneetjes cake het sap van 1/4 citroen 4 el amaretto of calvados (of rodebessensiroop, voor de kinderen) 4 vellen aluminiumfolie (± 30 x 30 cm) vanille-ijsenkele ... bekijk recept »
1 handje vol stukjes appel 1 handje grof gehakte walnoten 1 zakje sla mix naar keuze 2 eetlepels walnotenolie 1 eetlepel witte wijnazijn (of citroensap) zout en peper wat tuinkersMeng de slamelange met de partjes appel en de walnoten. Besprenkel het ... bekijk recept »
1 kg moesappelenca 150 gram basterd suikerhet sap van 1 sinaasappel3 dl room groene voedselkleurstof4 lange vingers- Schil de appels, snijd ze in plakjes en doe ze in een ovenschotel met de suiker en het sinaasappelsap - Doe het deksel op de schotel ... bekijk recept »
Voor 12 muffins: 75 gram All-bran (van kellogg's 225 ml. magere melk 80 gram tarwebloem 65 gram zoetstof (suiker) 2 tl. bakpoeder 1/2 tl. rijsmiddel 1/4 tl. zout 1 tl. pimet 1/2 tl. kruidnagels 150 gram havermoutzemelen 100 gram rozijnen 1 grote appe... bekijk recept »
voor 4 personen: 1 dl amaretto (amandellikeur) 100 gr rozijnen 4 goudrenetten 50 gr amandelsnippers 2 eetlepels suiker kaneel sap van een 1/2 citroen 1 eidooier, losgeklopt 6 plakjes bladerdeeg (diepvries) (vanille) roomijslikeur verwarmen.... bekijk recept »
800 gr zoete appels 150 gr suiker 100 gr boter 100 gr amandelschilfers 3 eieren 80 gr bloem 0,5 dl room 5 cl calvados kaneel vanille-ijsVet een springvorm (18cm) rijkelijk in met boter. Strooi de amandelschilfers op de bodem. Schil de appels, verwi... bekijk recept »