1000 recepten met banaan
4 bananen 1 sinaasappel (het sap) 3 eetlepels rum (bruin of wit (slijter)) 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker 25 g roomboter (ongezouten, in klontjes)1. Was de bananen en snijd ze door het steeltje met schil en al in de len... bekijk recept »
50 g havermout 1 tl venkelzaad (afgestreken) 1 tl kokosvlokken 2 el volle yoghurt 50 g blauwe bessen (klein handjevol) 250 ml water 1 eetrijpe mango ½ banaan ½ limoen1. Rooster de havermout met het venkelzaad en de... bekijk recept »
4 bananen (rijpe) 4 eieren 100 g kokosolie 100 ml ahornsiroop 3 cm gember 1 el gemalen kaneel 1 tl zout 200 g hazelnootmeel 100 g havermout 50 g kokoschips (of geraspte kokos) 100 g pecannoten 50 g gojibessen 200 g d... bekijk recept »
1 banaan 2,5 dl room 2,5 dl melk 125 g donkere chocolade 2 blaadjes gelatine 1 eetlepel vanillesuiker 150 g ongezouten pindanoten 100 g bloem 100 g rietsuiker 100 g malse boter 1 snuifje grof zeezout of 'fleur de sel'1. Laat de gelatine weken in een ... bekijk recept »
10 cl vers banaan-sinaasappelsap Delhaize 2 cl violette Monin 1 cl vers limoensap stukjes banaan (garnituur) munt (garnituur)1. Doe alle ingrediënten in een met ijs gevulde shaker. Schud krachtig en zeef in een met ijs gevuld Collinsglas. 2. Garneer ... bekijk recept »
200 g chocolade 200 g boter 3 eieren 275 g rietsuiker 100 g bloem 40 g cacaopoeder 50 g walnoten Brownie Verwarm de oven voor op 170 ºC. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Klop met een handmixer de eie... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg (diepvries) 100 g gewelde pruimen (zak a 500 g) 1 banaan 2 eetlepels sesamzaad 1 bekertje zure room (125 ml)1. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Bladerdeeg ontdooien. Pruimen in stukjes snijde... bekijk recept »
100 ml rum (slijter) 4 eetlepels rietsuiker 1 eetlepel kaneelpoeder 2 eetlepels boter 4 bananen1. In steelpan rum met suiker en kaneel verwarmen en al roerend suiker laten oplossen. Op hoog vuur inkoken tot lichte siroop. Bananen pellen en in... bekijk recept »
4 bananen 1 eetlepel citroensap 1 blik halve perziken op siroop (410 g) 600 ml spa fruit exotique (fles a 1 1/2 liter)1. Bananen pellen en in plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Perziken laten uitlekken, sap opvangen. Banaan... bekijk recept »
1 prei (gewassen) 25 g boter 750 g wijnzuurkool 100 ml witte wijn (of water) 1 el maizena 250 ml zure room 200 g belegen kaas (in blokjes) 3 bananen (in plakjes) 50 g geraspte kaas1. Halveer de prei in de lengte en... bekijk recept »