952 recepten met druiven
400 g pitloze rode druiven 15 g boter 2 el kristalsuiker (fijn) 4 bollen vanille roomijs chocolade (extra puur 72%)1. Snijd de pitloze rode druiven doormidden. Verhit de boter in een steelpan met dikke bodem, voeg 2 el fijne kristal... bekijk recept »
4 pannenkoeken naturel (ambachtelijke) 100 g roomkaas (light) 2 eetlepels vruchtenhagel witte en rode druiven (pitloos)1. Besmeer 2 pannenkoeken met roomkaas en strooi de vruchtenhagel eroverheen. Leg er 2 pannenkoeken op, druk z... bekijk recept »
1 Hollandse blauwaderkaas 1 Le petit camembert 1 roquefort (AOC (blauwaderkaas van geitenmelk)) 1 verse geitenkaas blanc 1 Wijnendaele (pittige koemelkkaas) 1 kletzenbrood (onderlegger voor kaas) 1 Spaanse zoete tomatenpast... bekijk recept »
1 aubergine (in dunne plakjes) 500 ml kippenbouillon (zelfgemaakt of van 1 tablet) 2 tl kaneel ½ citroen (in plakjes) 250 g kipfilet 1 envelopje saffraandraadjes 6 el olijfolie 1 grote ui (gesnipperd) 1 tl gem... bekijk recept »
4 plakken zachte geitenkaas (met korst (bijv. Bettine Blanc), van 1 1/2 cm dik) 20 g pitloze blauwe druiven (of groene) 25 g walnoten (gepeld, grof gehakt) 2 eetlepels vloeibare (honing) versgemalen zwarte peper ½ s... bekijk recept »
1 pakje bladerdeeg 2 eetlepels havervlokken 200 g pitloze witte Thompson-druiven 200 g Red Globe-druiven 3 eetlepels rietsuiker 0,25 koffielepel vanillepoeder1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg. 3. Prik de b... bekijk recept »
50 g mihoen (rijstmie) 1 tl kurkuma 8 el rozensiroop ((toko) of aardbeienlimonadesiroop) ½ tl gemalen kardemom (specerijen) 400 ml melk (ijskoud) ½ liter vanilleijs 100 g witte druiven (gehalveerd) 75 g ama... bekijk recept »
6 aardbeien, steeltjes eraf, in 4 gesneden 6 abrikozen, ontpit en in blokjes gesneden 1 bakje (125 g) bosbessen 1 bakje (125 g) frambozen 1 banaan, gepeld, in blokjes gesneden een scheutje olijfolie enkele blaadjes basilicum, versneden 2 kiwi’s, gesc... bekijk recept »
1 krop gemengde friseesla 1 bak pitloze druiven 1 zakje garneeramandelen 100 g Goudse kaas ½ tl grove mosterd 3 el olijfolie 2 el walnootolie 2 el ciderazijn 1 el sherry medium dry1. Was sla en druiven en neem druiven van tros. R... bekijk recept »
6 grote stronken witlof 6 eetlepels olijfolie extra vierge 3 eetlepels rodewijnazijn 2 theelepels grove mosterd 2 theelepels vloeibare (honing) 1 pakje witte kaasblokjes (50 (250 g), in blokjes) ½ bak pitloze (rode dru... bekijk recept »