195 recepten met granaatappel
Voor 4 personen: 1 granaatappel, 0,5 liter vanille-ijs, 2 cl blue curacao slagroomDoe in vier dessertglazen twee bolletjes vanille-ijs. Giet er naar smaak wat Blue curacao over. Strooi hierover de granaatappelpitjes en maak het geheel af met een to... bekijk recept »
200 gr basmatirijstbos peterseliemuntkorianderlente-ui1 kg lamsgehakt500 gr spliterwten1 glas granaatappel puree (Iraanse kruidenier)2 el marjolein1 bosje verse munt4 uienzwarte peperzout plantaardige olie Bak de muntblaadjes (niet de steeltjes) enke... bekijk recept »
800 g varkensfilet (schoudergebraad)2 peren50 g rozijnen500 g boschampignons80 g pancetta50 g walnoten500 ml kalfsfond50 ml Noilly Prat2 el groene peperkorrel (blikje)80 g boter5 blaadjes verse salieSausbinder1 zakje ijsbergsla1 bosje radijzen0.5 bos... bekijk recept »
220 g zalmfilet1 appel (granny smith)2 limoenen1 citroen1 granaatappel (enkel de pitjes)1 venkelknol100 g rucolawitte wijnazijnolijfoliehandvol dille (verse)peperzout1. Maak een marinade met 4 el olijfolie, 2 el limoensap en 1 el gehakte dille. Kruid... bekijk recept »
1. Zet van 100 gram frambozen 1 eetlepel apart voor garnering. Meng de rest van de frambozen met 100 gram blauwe bessen en 30 ml gembersiroop of vloeibare honing in een cocktailshaker of blender. Voeg 8 ijsblokjes, 100 ml granaatappel- of rodedruiven... bekijk recept »
4 kiwi’s, geschild, in plakjes2 mango’s, geschild, in schijfjes1 citroen, geperst200 g diepvriesbosvruchten, ontdooid50 ml dessertwijn of (zoete) witte wijnblaadjes munteventueel wat pitjes van granaatappel1. Verdeel de kiwi en mango over... bekijk recept »
1 zakje Knorr droge Kaassaus 125 g slagroom 800 g vastkokende aardappelen 500 g courgette 2 jonge ovenklare fazanten 2 theelepels kaneelpoeder 4 eetlepels vloeibare margarine 0.5 Knorr Bouillonketeltje Kip 125 ml perensap 1 granaatappel 2 rijpe ... bekijk recept »
1 witte pompelmoes1 roze pompelmoes1 sinaasappel0.5 granaatappel (de pitjes)500 g Griekse yoghurt2 el gekonfijte gember2 el honing2 el suikermuntblaadjeskaneel1. Schil de citrusvruchten tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliezen uit en... bekijk recept »
12 duivenfilets2 stronkjes witloof100 g radicchio50 g veldsla1 granaatappel4 el sherry-azijn100 ml olie1 el mosterdzoutpeper1. Spoel de radicchio, de witloof en de veldsla. Snij of scheur de sla in kleinere stukken. Laat goed uitlekken... bekijk recept »
450 g lamsgehakt60 g broodkruim40 g jonge spinazie1 granaatappel1 el granaatappelsap (bv. Grenadine)2 takjes rozemarijn1 teen knoflook1 ui1 el peterselie3 el verse muntpeperzout1 ei1. Snipper de ui. Hak de knoflook, rozemarijn, peterselie en munt fij... bekijk recept »