1000 recepten met limoen
5 eetlepels geschaafd ijs 1/2 limoen in parten 1 schijfje limoen 3 centiliter gin 1 deciliter tonic In een glas om en om ijsgruis en partjes limoen stapelen. Hierover de gin en de tonic schenken en serveren met een stamper om de limoen mee fijn te dr... bekijk recept »
1/2 rode peper 2 limoenen 3 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 12 grote rauwe garnalen (eventueel uit de diepvries) 1 theelepel paprikapoeder 2 eetlepels medium sherry Snijd de peper in flinterdunne reepjes en de limoenen in dunne partjes. Verhi... bekijk recept »
5 eetlepels geschaafd ijs 1/2 limoen in parten 1 schijfje limoen 3 eetlepels gin 1 dl tonic In een glas om en om ijsgruis en partjes limoen stapelen Hierover de gin en de tonic schenken en serveren met een stamper om de limoen mee fijn te drukken De... bekijk recept »
500 gram zalmfilet zonder vel (Vismarine), in blokjes of reepjes10 milliliter geraspte verse gember2 teentje knoflook, gehakt2 eetlepel gembersiroop1 eetlepel olie1 bekertje sap en rasp van 1 limoen1 bosje verse koriander1. Marineer de zalmfilet met ... bekijk recept »
2 eetlepel bloem100 milliliter mineraalwater met koolzuurrasp en sap van 1/2 limoen1 rode peper, fijngehakt400 gram visfilet (vismarine)100 milliliter arachide- of zonnebloemolievoor de dip:100 milliliter kokosmelk1 theelepel thaise rodecurrypast... bekijk recept »
4 kippenbouten (poot en dij)rasp en sap van een limoen2 eetlepel olie1 ui gesnipperd2 teentje knoflook gesnipperd1 mespuntje chilipoeder2 tomaten in blokjes50 gram blanke rozijnen1 verse ananas in kleine blokjes1. Deel de kippenbouten in tweeën en be... bekijk recept »
4 limoenen200 gram lichtbruine basterdsuiker200 milliliter kokosmelkklein bosje verse munt1. Boen 1 limoen schoon onder heet water en schil deze dun. Pers de 4 limoenen uit. Verwarm de suiker met 500 ml water tot de suiker is opgelost. Voeg de limoen... bekijk recept »
1. Neem 2 schoongeboende limoenen, rasp 1 theelepel van de schil en pers de vruchten uit. Meng limoenrasp en -sap met 4 eetlepels olijfolie, 2 theelepels bruine basterdsuiker, 1 eetlepel fijngehakte gemberwortel, 1 eetlepel grove mosterd, 4 eetlepels... bekijk recept »
1. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin 4 grof gehakte lente/bosuitjes en 1/2 rode peper, zonder zaadjes en in dunne ringetjes, 1 minuut op een lage stand. Voeg 1 liter kippenbouillon (van pot), 1 kippenbouillontablet en het sap van 1/2 limoen toe ... bekijk recept »
12 eetlepels citroensorbetijs30 milliliter limoensap120 milliliter ijskoude prosecco4 partjes limoen1. Laat het sorbetijs iets zachter wor- den. Schep het ijs in een ijskoude kom (die even in de diepvries heeft gestaan) en klop met een garde het limo... bekijk recept »