1000 recepten met limoen
1 eetlepel groene currypasta • 350 g zalmfilet • 1 ui • 3 eetlepels olie • 100 g diepgevroren erwtjes 250 g langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt 15 cl droge witte wijn • 1 vetarm bouillonblokje peper en zout 1 limoen • 2 eetle... bekijk recept »
4 hele vissen (zeebaars - barbeel - forel of tong) 2 takjes citroengras 150 g wortel geschild en zeer fijn gesneden 2 koffielepels suiker 4.5 eetlepels limoensap 4 takjes koriander zeer fijn gesneden 4 teentjes look (gepeld en fijngesneden) 6 kle... bekijk recept »
200g verse zalm 1 el gedroogde roze peper peper en zout 1 limoen 1el honing 1 kwart venkel 1tl gesneden platte peterselie 1. snij de vis in kleine blokjes. Maak een vinaigrette op basis van het limoensap, de roze pepertjes, de honing en de pete... bekijk recept »
1 limoen 50 g paprika in olie 2 blikjes sardines in olie 100 g roomkaas toastjes peper 1. Pers de limoen en rasp de helft van de schil. Laat de paprika’s uitlekken en hak ze fijn. Laat de sardines uitlekken en verwijder de centrale graat. Verbrokk... bekijk recept »
2 levende kreeften van elk 700 g sap van 1 limoen 1 tl cayennepeper 2 teentjes look 125 g boter verse bieslook visbouillon 2 naanbroodjes1. Kook de kreeften 7 min in de visbouillon. Meng de boter met de cayennepeper en de geperste look en kruid ... bekijk recept »
2 forellen, panklaar 3 el bloem 25 gr solo, bakken en braden 1 limoen, in dunne plakjes gesneden 2 el droge witte wijn 2 el geroosterde amandelen (geraspt) 1 el fijngehakt bieslook peper&zout (pezo)1. Spoel de forellen af onder koud stromend wat... bekijk recept »
16 Sint-Jacobsschelpen 1 el plantaardige olie 1/3 tl sesamolie 1 el gehakte bieslook limoensap sesamzaad1. haal de sint-jacobsschelpen uit hun schelp en haal ze door een mengsel van oliën en het bieslook; bestrooi ze met zout en peper. spoel de schel... bekijk recept »
1 sjalot 1 limoen 8 filets rode poon 350 ml olijfolie 4 el sojasaus 2 courgettes 2 tomaten 2 el gehakte, verse koriander 2 el Solo Vloeibaar 1. Pel de sjalot en snij doormidden. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen vervolgens uit.2. Ma... bekijk recept »
4 limoenen 10 g tomatenconcentraat 1 eetlepel honing 20 cl slagroom 750 g zeeduivel 4 vellen brickdeeg 2 eetlepels Solo Light Vloeibaar 1 komkommer rode-wijnazijn1. Pers de limoenen. Laat het limoensap met het tomatenconcentraat en de honing ge... bekijk recept »
1 dl olijfolie 1 sjalotje gesnipperd 350 g risottorijst 2 dl witte wijn 1 limoen (sap en zeste) 3/4 l kippenbouillon 50 ml room 200 g verse tonijn in blokjes 8 groene asperges 1 el gehakte peterselie 1. Verhit de olijfolie in een pan met een dikk... bekijk recept »