1000 recepten met limoen
1 krop (boter)sla A? selderijknolschoongemaakt ca. 250 gram 1 eetl. limoen- of citroensap zout witte peper 2 eetl. (zonnebloem)olie ca. 75 gram Roquefort of andere blauw geaderde kaas 3 - 4 eetl. cr??me fra??che A? theel. geraspte limoen- of citroens... bekijk recept »
De voornaamste smaakmakers daarbij zijn bloemenhoning en limoen of citroensap. Het limoen of citroensap kan eventueel worden vervangen door enkele druppels essence toe te voegen. Amandel-vanille-en ananasessence komen er het beste voor in aanmerking.... bekijk recept »
600 g scampi,wat gesmolten boter 2 eetlepels peterselie, 2 eetlepels kervel, 3 teentjes knoflook, verse koriander, wat rozemarijn, 2 blaadjes salie, 4 limoenen, 3 eetlepels pastis, 4 eetlepels olijfolie, 4 brochettestokjes, peper en zout Voorbereidin... bekijk recept »
500 gram kersen zonder pit4 el rode port4 el fijne kristalsuiker1 zakje gepelde pistachenootjes (55 gram)1 citroen1 kimoen125 ml slagroom1/2 bakje mascarpone(a 250 gram) Bereidingswijze Kersen marineren in port en 2 el suiker. In droge koekenpan noot... bekijk recept »
12 rauwe grote garnalen2 rode spaanse pepers in smalle reepjes2 limoenen124 g boter1 teentje knoflook geperst1 el gesnipperde koriander Bereidingswijze Pel de garnalenmar laat de staartjes zitten. Maak ze schoon. Pers 1 limoen uit en snijd de andere... bekijk recept »
-200gram ongezouten pinda's. -olijfolie. -1gehakt knoflookteentje. -2gehakte sjalotten. -1eetlepel geraspte gember. -1gehakte chili-peper. -1eetlepel kerrie. -1 eetlepel korianderbolletjes. -sap van 1 limoen. -2 eetlepels balsamico-azijn. -2eetlepels... bekijk recept »
Zeezout en peper 1 bos koriander 1 limoen 1 Spaanse rode peper 1 theelepel cayennepeper 12 ongepelde Jumbo garnalen 1dl olijfolie 2 teentjes knoflook 2 cm gemberwortel Voorbereiding Spoel de garnalen af en dep ze droog. Schil en rasp de gembe... bekijk recept »
12 verse grote garnalen 1 rode peper 3 el roerbaksaus sweet & sour(zakje a 100 grAMOY) 6 el sesamzaad(zakje a 100 grZONNATURA) 1 limoen 3 el bakolie Voorbereiding Pel de garnalenmaar laat het staartje eraan zitten. Snijd de rug overlangs in en verwij... bekijk recept »
4 zalmfilets, ontdooid (Vismarine)zoutversgemalen peper1 eetl. bloem2 eetl. olijfolie1 limoen, in 8 dunne plakjes1 limoen (rasp en sap)2 teentjes knoflook, geraspt2 eetl. kappertjes, uitgelekt2 eetl. boter1. Bestrooi de zalmfilets rondom met zout en ... bekijk recept »
250 g woknoedels of Chinese mie 500 g broccoli klein stukje rode peper 2 teentjes knoflook 1 limoen 4 eetlepels wokolie 400 g gepelde grote garnalen 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten 1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. A... bekijk recept »