860 recepten met pruimen
12 gedroogde vijgen100 ml rode port2 eetl. gepelde pistachenoten, fijngehakt200 g melkchocolade, in stukjes gehakt1. Snijd de harde steelaanzet van de vijgen af en leg de vijgen in een pannetje met de port. Breng de port aan de kook en haal de pan va... bekijk recept »
4 kippenfilets 4 kippenbouten 120 gr spekblokjes 2 uien olijfolie bakboter 1 fles Bourgogne rood 2 laurierbladjes zout peper 1. Neem een grote pot. Doe een beetje bakboter en een beetje olijfolie erin. Smoor het spek. Bestrooi de kip met peper e... bekijk recept »
750 gram Rundvlees 1 Citroen / limoen 3 eetlepels Olie 1 Ui gesnipperd 1 Paprika klein gesneden 1 tomaat klein gesneden 2 teentjes Knoflook 1 tablet Vleesbouillon Peper Kerriepoeder Komijnpoeder 1 theelepel Mango Chutney 1 eetlepel soya sauc... bekijk recept »
8 garnalen diepvries met staart 2 teen knoflook 1/2 citroen 1/2 dl olijfolie paprikapoeder peper en zout 4 plakken Serranoham wat selderijblad1. 1-----Garnalenspies met Serranoham2. Maak een marinade van olijfolie, citroensap,3. gepelde knoflook e... bekijk recept »
konijn spekjes ajuin bier boter peper sneetje brood mosterd zout1. snij het konijn in stukken of koop in stukken gesneden...2. bak uw konijn aan en blus met bier. Doe uw gebakken konijn in de 'presspot'...3. als het konijn volledig aangeb... bekijk recept »
Vervol: Sorbetijs moet naar het pure fruitsmaken. Het is daarom van belang er uitsluitend vruchten voor te kiezen die aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteitgeur en smaak voldoen. Voor het maken van een goede sorbet is dan ook niet meer nodi... bekijk recept »
Voldoende voor 2 vormen van 1,2 liter inhoud (ronde rijststomer bekleden met folie): 75 g gekonfijte kersengrof gehakt 175 g zachteontpittegedroogde pruimengrof gehakt 175 orange snippers 175 g pitloze rozijnen 175 g sultana's 175 g krenten 75 g peca... bekijk recept »
500 gr glutenvrije bruine bakmix (wij gebruiken Glutafin)10 gr gist (1 zakjeis bijgesloten)1/2 tl zout1 el olie of 10 gr margarine450 ml handwarm water150 gr rozijnen100 gr krenten1 zakje walnoten (45 gr)1 zakje hazelnoten (65 gr)1 el suikerboter of ... bekijk recept »
Per persoon ongeveer 400 gr rib- dunne rib is zonder karbonadekam- middenrib is met karbonadekam- gezinsrib is middenrib zonder rugbeen De botten moeten gezaagd zijn ( 6-8cm voor een portie).Moet wel bij een slager besteld worden. Voorbereiding Maak ... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie1 teentje knoflook geperst1 ui gesnipperd250 gram magere gerookte spekblokjes1 blikje tomatenblokjes op sap2 blikjes kikkererwten uitgelekt2 eetlepels gehakte (platte) peterselie of bladselderij1. Verhit de olijfolie en fruit hie... bekijk recept »