Recepten met bladselderij

383 recepten met bladselderij

Bladselderij

Bladselderij Bladselderij is een groene, bladgroente die tot de schermbloemenfamilie behoort. Het is een familielid van bleekselderij en knolselderij, maar het wordt anders gebruikt. Bladselderij wordt gebruikt als kruid, terwijl bleekselderij en knolselderij als groente worden gebruikt.

Hollandse erwtensoep

500 gram spliterwten2 kruimige aardappels geschild, in blokjes2 liter vleesbouillon400 gram saucijsjes of verse worst500 gram schouderkarbonades200 gram ui gesnipperd1 prei in stukjes200 gram knolselderij geschild, in blokjes1 bosje bladselderij grof... bekijk recept »

Atjar tjampoer met gefrituurde bloemkoolroosjes

zonnebloemolie1 kleine bloemkool, in kleine roosjes1 potje atjar tjampoer, uitgelekt2 eetl gehakte verse bladselderijvoor het beslag:2 eieren1-2 eetl. water150 g bloem1 theel. goela djawa of bruine (riet)suiker1/2 theel. djahézout en versg... bekijk recept »

Tuinbonen uit Kosovo

1 kilogram vastkokende aardappels geschild50 milliliter olijfolie1 potje pesto8 stevige tomaten in plakken1 bosje bladselderij of (platte) peterselie gehakt300 gram geraspte pittig belegen kaas2 potten tuinbonen2 bakplaten met bakpapier1. Verwarm de ... bekijk recept »

Bouillon met

2 potjes vleesfond150 g haricots verts, afgehaald en gehalveerd3 eetl. gehakte peterselie of bladselderij200 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes) in smalle reepjes of dunne plakjes3 sjalotjes, fijngesnipperd1 winte... bekijk recept »

Drumsticks met tomaat, kaneel en olijven

1 citroen3 eetl. olijfolie2 (rode) uien, in ringen1 eetl. geraspte verse gember2 teentjes knoflook, gehakt8 drumsticks1 kaneelstokjezout en versgemalen peper400 g gepelde tomaten op sap (blik)2 eetl. groene olijven, zonder pit, gehalveerd2 eetl. geha... bekijk recept »

Knolselderijsoep met kaas en noten

6 dl groente- of kruidenbouillon (van tablet)1 kleine knolselderij, ca. 350 g, geschild, in blokjes2 aardappelen, ca. 150 g, geschild, in blokjes300 ml melk (Melkan)zoutversgemalen peper1 eetl. verse bladselderij, gehakt50 g walnoten, gehakt75 g bele... bekijk recept »

Rode uiensoep met camembertcrouton

5 eetl. olijfolie600 g rode uien, in ringen3 teentjes knoflook, gehaktzout en versgemalen peper400 ml Columbus Shiraz1 l groente- of kruidenbouillon (van tablet)1 eetl. gehakte verse tijm of 1 theel. gedroogd2 eetl. gehakte verse bladselderijstokbroo... bekijk recept »

Visminestrone met tuinkruiden

400 g gemengde witvisfilets (tilapia, koolvis, kabeljauw)3 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, geperst1 eetl. gehakte verse tijm1 wortel, in plakjes2 stengels bleekselderij, in boogjes3 eetl. tomatenpuree1 l visbouillon75 g pastaschelpjes1 eetl. geha... bekijk recept »

Wintergroentesoep met spek en bonen

2 eetl. olijfolie2 uien, gesnipperd200 g magere gerookte spekblokjes250 g wortel, geschrapt, in blokjes of plakjes250 g witte kool, in smalle repen1 eetl. gehakte verse tijm of 1 theel. gedroogd1,5 l groente- of kruidenbouillon (van tablet)1 blik wit... bekijk recept »

Zeeuwse mosselpan

3 kg mosselen200 ml pils of donker bier25 g boter2 laurierblaadjes2 uien, in ringen of smalle partjes2 eetl. bladselderij, grof gesneden2 eetl. peterselie, gehakt1 prei, in ringenversgemalen (zwarte) peper1. Controleer de mosselen en verwijder kapott... bekijk recept »

Pagina 13 van 39