1000 recepten met doperwten
300 g doperwten4 plakjes pancetta1 ui400 ml kippenfond2 el zure room4 takjes groenboterpeperzout1. Pel en snipper de ui. Fruit ze glazig in een klontje boter. Voeg de doperwten toe en stoof ze kort mee. Giet de gevogeltefond in de pan. Kruid met pepe... bekijk recept »
4 lamskronen (van telkens 4 koteletjes)100 g geblancheerde amandelen100 g broodkruim (vers)5 el bladpeterselie (gehakt)8 takjes tijm (de blaadjes hiervan)2 eidooiers100 ml room2 el mosterd1 el olijfoliepeperzout1 bosje verse munt4 el bladpeterselie (... bekijk recept »
4 Braadworsten 2 el Solo Vloeibaar 2 uien 2 tenen knoflook, 2 el vleesbouillon 400 g Groene boontjes 300 g doperwten 350 g pasta 2 el grof gehakte munt 3 el geroosterde pijnboompitten 1. Snijd met een heel scherp mes het vel van de worsten open... bekijk recept »
400 gr pasta naar keuze 450 gr diepvries doperwten peper en zout 2 dikke uien gesnipperd 1 dikke teen knoflook gesnipperd ojijfolie 200 gr magere spekblokjes 75 gr parmezaan 8 takjes basilicum blaadjes gescheurd 1. Kook de pasta in een bouillonbl... bekijk recept »
1 kleine ui 4 eetlepels Bertolli voor bakken en braden vloeibaar 380 gram risottorijst 375 ml warme vleesbouillon 125 ml witte wijn 1 courgette 150 gram erwtjes 100 gram pecorinokaas1. Snijd de ui in kleine stukjes en bak ze in een grote koekenp... bekijk recept »
1 chilipeper 50 g vermicelli 1 l water 2 eetlepels Solo Vloeibaar zout 1 blok Knorr Finesse rundvlees peper sojasaus 250 g rundsoepvlees 200 g doperwten 2 uien 1 teentje knoflook 1. Snij het rundvlees in kleine blokjes. 2. Snij de uien eveneens... bekijk recept »
3 gedroogde paddenstoelen (eekhoorntjesbrood) 40 cl Solo Vloeibaar 50 g pancetta (Italiaans ontbijtspek) in dunne reepjes 250 g gedopte doperwten (vers of diepvries) 750 ml water 1.5 Knorr Bouillonketeltje Kip peper 3 gesnipperde sjalotten 2 bosj... bekijk recept »
1 st kropsla 1 bos lenteuitjes 1 st prei 125 gr doperwtjes(diepvries) 1 teentje look en 2 eetl olijfolie 1 halve li!ter kippenbouillon1. Snijd het hart uit de kropsla. Haal alle bladeren van elkaar, was ze en droog ze. Gebruik ook de buitenste blader... bekijk recept »
1,500 kg wortelen 1,500 kg doperwten 0,050 kg boter 0,150 kg sjalot en/of ui 0,500 l blanke fond 0,010 kg griessuiker 0,030 kg peterselie Peper Zout1. Blanke fond bereiden.2. Wortelen in balkjes snijden.3. De wortelen met ontvette blanke fond, gr... bekijk recept »
1 kg doperwt 1 st. kropsla 0,400 kg zilveruitje 0,100 kg boter 0,900 l blanke fond 0,030 kg peterselie 0,010 kg griessuiker Peper Zout1. Blanke fond bereiden.2. Doperwten beetgaar koken op z'n Engels.3. Onder koud stromend water verfrissen.4. Laten... bekijk recept »