Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Japanse Salade.

1 krop ijsbergsla, 500 g runderfilet (ossenhaas), 3 sjalotten, 1 eetlepel pijnboompitten, 3 eetlepels ketjap (sojasaus), 6 cl sherry (droog)of sake, 1 cl wijnazijn (rood), 2 eetlepels honing (vloeibaar), 1 mespuntje gemberpoeder, 1 teentje knoflook. ... bekijk recept »

Fruitsalade Met Kaneeldressing

Ijsbergslaaardbeien2 a 3 kiwis1 blikje ananas1 a 2 appels naar keuzeolijfolie en kaneel Doe de ijsbergsla in een kom en voeg daarbij het fruit. En voeg vervolgens de kaneeldressing toe. bekijk recept »

Fruitsalade Met Kaneeldressing

Ijsbergslaaardbeien2 a 3 kiwis1 blikje ananas1 a 2 appels naar keuzeolijfolie en kaneel Doe de ijsbergsla in een kom en voeg daarbij het fruit. En voeg vervolgens de kaneeldressing toe. bekijk recept »

Ijsbergsalade

IJsbergsla Fetta Krokante spekjes Croutions Pijnboompitten Dressing van: mosterd olie citroensap peper honing Snij de ijsbergsla erg fijn,Voef hier de pijnboompitten,fetta en de dressing aan toeGoed omroeren bekijk recept »

Tapas van little gem

2 kropjes little gem (Spaanse slasoort) of ijsbergsla 4 zongedroogde tomaten op olie 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels olijfolie zout, (versgemalen) peper Was de sla en snijd hem in de lengte in parten (ijsbergsla in reepjes). Laat de tomaten u... bekijk recept »

haring met gemberworteldip

4 haringen verse gemberwortel 6 el lichte sojasaus ijsbergsla voor de garnering Pers de gemberwortel in de sojasaus en klop het goed door elkaar. Verwijder de eventuele graatjes en het staartje van de haringen. Snijd elke haringfilet in 4 of 5 stukje... bekijk recept »

haring, gemarineerd in knoflook

4 haringen 3 tenen knoflook versgemalen zwarte peper 6 el sojasaus, licht van kleur grofgesneden ijsbergsla Pers de knoflook boven de soja en naar eigen smaak de versgemalen peper erbij. Maak de haringen goed schoon, verwijder de staartjes en snijd d... bekijk recept »

Hamburgers

4 Coop authentieke slagersburgers 1 zak Coop witte of bruine bollen 1 zak Coop ijsbergsla melange Remia mayonaise en/of curry1. Verhit in een koekenpan een beetje olie of boter en bak hierin de slagersburgers in ongeveer 8 minuten gaar. Draai ze tuss... bekijk recept »

Toast Boer Lekkerkerker kaas

4 sneetjes Molenbrood mosterd 4 grote plakken Boer Lekkerkerkerker kaas 8 Amsterdamse uien (in stukjes) 1 handje fijngesneden ijsbergsla 1. Snijd het Molenbrood in de gewenste vorm (of laat ze heel in het geval van grote trek). 2. Besmeer de sneetjes... bekijk recept »

Garnaalcocktail met asperges

250 g grijze garnalen (gepeld)12 groene asperges0.5 krop ijsbergsla2 eierencocktailsaus1. Kook de asperges beetgaar en snij ze in stukken. Kook de eieren hard en snij ze in partjes. 2. Snij de ijsbergsla in reepjes en verdeel 'm over kommetjes of... bekijk recept »

Pagina 33 van 100