Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Krabkoekjes met mangosalsa

Voor 6 personen: 250 gram kabeljauw, vers of uit de diepvries 1 teentje knoflook stukje verse gemberwortel van ca. 3 cm 250 gram krab of krabfantasy (blik of diepvries) 3 bosuitjes 2 eierdooiers een paar druppels tabasco zout olie om te bakken 4 blad... bekijk recept »

Oosterse carpaccio

4 tenen knoflook (in dunne plakjes)olijfolie om in te bakken3 pakjes Authentieke Carpaccio (2 porties per verpakking)4 cm verse gember (geschild)1 limoen3 gekleurde paprika€™s (in zeer dunne reepjes)3 bosuitjes (in dunne ringetjes)1 tl 5-kruidenpoede... bekijk recept »

Caesarsalade met gepaneerde kip

500 g kipfilet3 teentjes knoflookcitroensap (van een halve citroen)1 krop ijsbergsla1 ei100 g parmezaan (in blok)100 ml yoghurt200 ml mayonaise1 kl mosterd3 gezouten ansjovisfilet1 stokbrood50 g pankoworcestersauscayennepeperolijfolie1. Doe de mayona... bekijk recept »

Zalmtartaar met tzatziki

50 g gerookte zalm100 g gravad lax (gemarineerde zalm, kant-en-klaar)0.5 kl limoensap2 kl olijfoliepeperzout100 g Griekse yoghurt0.25 kl komkommer (geraspt)1.5 kl dille (gehakt)1 kl witte balsamicoazijn25 g ijsbergsla (gesnipperd)verse dille1. Snij d... bekijk recept »

Slaatje met konijn

4 konijnenbouten100 g wortelen (geraspt)0.25 witte kool (geraspt)0.5 krop ijsbergsla (in repen)2 lente-uien (in ringen)1 sjalot1 sinaasappel1 citroenschil (geraspt)150 g yoghurt3 el witte wijnazijn4 el olijfolie1 kl suiker1 kl mosterd1 teentje knoflo... bekijk recept »

Wraps met rundvlees en avocado

4 tortilla's500 g rundvlees (in reepjes, of gyros)2 tomaten (in stukjes)1 avocado (in stukjes)100 g maïs (blikje, uitgelekt)1 rode ui (in ringen)0.25 ijsbergsla (grof gesneden)100 g cheddar (geraspt)1 potje zure room2 el olijfolieverse korianderpapri... bekijk recept »

Pita met lamsgehakt

4 pitabroden3 sneden toastbrood500 g lamsgehakt8 kerstomaten8 blaadjes ijsbergsla1 rode ui1 el zwart sesamzaad1 el witte sesamzaden1 snuifje sumak1 eipaneermeel1 el boter300 g zure room2 teentjes knoflook1 mespuntje chilipoederpeperzout1. Doe het geh... bekijk recept »

Krabburger met guacamole

150 g krabvlees (blik)0.5 krop ijsbergsla2 lente-uien1 eidooier50 ml zure room50 g broodkruim (vers)50 g maïs (blik)1 el mayonaise0.5 kl mosterd0.5 kl worcestersausmespuntje cayennepeperzout1 avocado0.5 rode uihandvol koriander (gehakt)0.25 chilipepe... bekijk recept »

Couscoussalade met lam en granaatappel

300 g lamsfilet75 g amandelschilfers100 g couscous1 granaatappel1 handvol verse munt1 el munt (gehakt)1 handvol bladpeterselie1 ijsbergsla (kleine)0.5 sjalotboter1 el granaatappelsiroop1 el sinaasappelsap4 el oliepeperzout1. Verhit wat boter in een p... bekijk recept »

Japanse salade

1 krop ijsbergsla (in kleine stukjes)500 g runderfilet3 sjalotten (fijngehakt)1 el pijnboompitten3 el ketjap6 cl droge sherry1 cl rode wijnazijn2 el vloeibare honing1 mespuntje gemberpoeder1 teentje knoflook (geplet)1. Plet de knoflook. 2. Maak een m... bekijk recept »

Pagina 54 van 100