Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Kappertjessaus

1 rode grapefruit 1 eetlepel(s) olie 1 augurk 1 sjalotje 1 peper 1 zout 1 theelepel(s) honing 2 eetlepel(s) kappertjes Snijd de grapefruit in twee‰n, pers beide helften uit. Klop in een kommetje vruchtensap en olie stevig door elkaar. Snijd de augurk... bekijk recept »

Pikante vissaus

2 uien 2 teentjes knoflook 1 rode peper 2 rode paprika's 1 blikje royal mail ansjovis in olij; folie 1 schaaltje tilapiafilet (200 gr) 1 blik tomaatblokjes (400 gr) Bereidingswijze: uien en knoflook pellen en snipperen. peper halveren ,zaadjes verwij... bekijk recept »

Kappertjessaus

1 rode grapefruit 1 eetlepel(s) olie 1 augurk 1 sjalotje 1 peper 1 zout 1 theelepel(s) honing 2 eetlepel(s) kappertjes Snijd de grapefruit in twee‰n, pers beide helften uit. Klop in een kommetje vruchtensap en olie stevig door elkaar. Snijd de augurk... bekijk recept »

Pikante bonensalade

200 gm uitgelekte witte bonen uit blik 4 ontpitte zwarte olijven, in plakje; s gesneden 1 eetlepel(s) fijngehakte (rode) ui 1 eetlepel(s) fijngehakte verse peterselie 1 eetlepel(s) citroensap 2 theelepel(s) fijngehakte spaanse peper 1 theelepel(s) ol... bekijk recept »

Zalm met mierikswortelsaus

1 eetlepel(s) mierikswortelsaus (uit potje) 3 eetlepel(s) magere bulgaarse yoghurt 4 bladen ijsbergsla of kropsla 60 gm zeer dungesneden gerookte zalm 2 theelepel(s) fijngehakte (rode) ui 2 ontpitte in plakjes gesneden zwart; e olijven ----GARNERING... bekijk recept »

Feestelijke visschotel

100 gm gerookte gefileerde paling 1 zoute haring 1 gefileerde gerookte forel 100 gm gerookte zalm 4 gerookte sprotjes 1 takje dille 1 ui 1 citroen Bereidingstijd: 15 minutenLekker met: ijsbergsla Serveer: er volkorenstokbrood bij, knäckebröd of dun r... bekijk recept »

Pikante vissaus

2 uien 2 teentjes knoflook 1 rode peper 2 rode paprika's 1 blikje royal mail ansjovis in olij; folie 1 schaaltje tilapiafilet (200 gr) 1 blik tomaatblokjes (400 gr) Bereidingswijze: uien en knoflook pellen en snipperen. peper halveren ,zaadjes verwij... bekijk recept »

Zalm met mierikswortelsaus

1 eetlepel(s) mierikswortelsaus (uit potje) 3 eetlepel(s) magere bulgaarse yoghurt 4 bladen ijsbergsla of kropsla 60 gm zeer dungesneden gerookte zalm 2 theelepel(s) fijngehakte (rode) ui 2 ontpitte in plakjes gesneden zwart; e olijven ----GARNERING... bekijk recept »

Feestelijke visschotel

100 gm gerookte gefileerde paling 1 zoute haring 1 gefileerde gerookte forel 100 gm gerookte zalm 4 gerookte sprotjes 1 takje dille 1 ui 1 citroen Bereidingstijd: 15 minutenLekker met: ijsbergsla Serveer: er volkorenstokbrood bij, knäckebröd of dun r... bekijk recept »

Griekse vleesspiesjes (suflaki)

olie 1 teentje knoflook 1 theelepel oregano 1 theelepel citroensap peper versgemalen zout 400 gr varkensfilet oven met grill (of op de barbecue m; aken) sla bv gemengde ijsbergsla met gera; spte wortels 4 broodjes tzaziki maak een mengsel van ol... bekijk recept »

Pagina 99 van 100