1000 recepten met knoflook
500 g gepelde rauwe tijgergarnalen 4 tenen knoflook 2 takjes peterselie 100 ml olijfolie extra vierge 1 laurierblaadje 1 tl gedroogde chilipeper (uit molentje) 1 mespunt grof zeezout1. Laat de garnalen ontdooien door ze enkele min. o... bekijk recept »
1 bol knoflook 4 el olijfolie 1 kg côte de boeuf (op kamertemperatuur, van de meesterslager*) 3 halfgedroogde tomaatjes (Sacla) 5 blaadjes salie 50 ml balsamicoglazuur 2 el crème fraîche 2 el yoghurt1. Zet de barbecue aan. Sni... bekijk recept »
1 kg aardappelen (vastkokend) 6 teentjes knoflook (gepeld) 1 laurierblaadje 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes)1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze samen met de knof... bekijk recept »
2 paprika's 1 ui 1 teentje knoflook zonnebloemolie 1 tl chilivlokken 1 tl komijn 1 blikje tomatenpuree 1 blik kidneybonen 100 ml water Verwarm de oven voor op 180 °C.Bekleed de cake- of broodvorm met bakpapier of vet kleine vormen in met een ... bekijk recept »
8 teentjes knoflook 3 eetlepels rode wijn 1 pot vleesfond 2 French lamsracks zout peper 2 eetlepel olijfolie 2 eetlepels boter of margarine 2 pakjes aardappelblokjes (à 450 g) ½ eetlepel olijfolie met truffel1. Knoflook pe... bekijk recept »
1 teentje knoflook 50 g verse gember 400 g zalmmoten met vel 2 tl sesamolie 1 prei 1 paksoi 1 rode paprika zonnebloemolie 2 el sojasaus 1 el vissaus 1 el zoete chilisaus 300 g noedels Oosters... bekijk recept »
1 kg varkensfiletrollade 1 bol knoflook 8 g rozemarijn (bakje) 8 g tijm (bakje) 50 g boter 4 el olijfolie1. Laat de rollade in een uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 ºC. 2. Prik met een puntig mes gelijkmat... bekijk recept »
200 g sperziebonen grof zeezout 4 teentjes knoflook 4 eetlepels olijfolie (extra vierge) 1 bakje gegrilde paprika's (200 g) 1 bakje cherry trostomaten 2 kleine geitenkaasjes Crottin de Chavignol (` 60 g) (versgemalen) zwarte p... bekijk recept »
1 zakje pijnboompitten (65 g) 2 el olijfolie 2 tenen knoflook (fijngesneden) 2 zakken spinazie (a 300 g) 3 el blanke rozijnen1. Rooster de pijnboompitten ca. 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappels 2 teentjes knoflook 1 zakje verse tijm (15 g) 1 dl olijfolie 3 aubergines 2 pakjes Griekse rondo's (a 200 g, Tivall)1. Aardappelen schillen, in vieren snijden en aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-2... bekijk recept »