Recepten met knoflook

1000 recepten met knoflook

Knoflook

Knoflook De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer

Gambas al ajillo - Garnalen met knoflook

500 g gepelde rauwe tijgergarnalen 4 tenen knoflook 2 takjes peterselie 100 ml olijfolie extra vierge 1 laurierblaadje 1 tl gedroogde chilipeper (uit molentje) 1 mespunt grof zeezout1. Laat de garnalen ontdooien door ze enkele min. o... bekijk recept »

Côte de boeuf met balsamicoglazuur en gepofte knoflook

1 bol knoflook 4 el olijfolie 1 kg côte de boeuf (op kamertemperatuur, van de meesterslager*) 3 halfgedroogde tomaatjes (Sacla) 5 blaadjes salie 50 ml balsamicoglazuur 2 el crème fraîche 2 el yoghurt1. Zet de barbecue aan. Sni... bekijk recept »

Puree met knoflook en bosui

1 kg aardappelen (vastkokend) 6 teentjes knoflook (gepeld) 1 laurierblaadje 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes)1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze samen met de knof... bekijk recept »

Chili sin carne

2 paprika's 1 ui 1 teentje knoflook zonnebloemolie 1 tl chilivlokken 1 tl komijn 1 blikje tomatenpuree 1 blik kidneybonen 100 ml water Verwarm de oven voor op 180 °C.Bekleed de cake- of broodvorm met bakpapier of vet kleine vormen in met een ... bekijk recept »

Lamsrack met aardappelblokjes en knoflook

8 teentjes knoflook 3 eetlepels rode wijn 1 pot vleesfond 2 French lamsracks zout peper 2 eetlepel olijfolie 2 eetlepels boter of margarine 2 pakjes aardappelblokjes (à 450 g) ½ eetlepel olijfolie met truffel1. Knoflook pe... bekijk recept »

Oosterse zalm met noedels en gewokte groente

1 teentje knoflook 50 g verse gember 400 g zalmmoten met vel 2 tl sesamolie 1  prei 1  paksoi 1  rode paprika zonnebloemolie 2 el sojasaus 1 el vissaus 1 el zoete chilisaus 300 g noedels Oosters... bekijk recept »

Rollade met kruiden & knoflook

1 kg varkensfiletrollade 1 bol knoflook 8 g rozemarijn (bakje) 8 g tijm (bakje) 50 g boter 4 el olijfolie1. Laat de rollade in een uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 ºC. 2. Prik met een puntig mes gelijkmat... bekijk recept »

Zomergroenten met geitenkaas

200 g sperziebonen grof zeezout 4 teentjes knoflook 4 eetlepels olijfolie (extra vierge) 1 bakje gegrilde paprika's (200 g) 1 bakje cherry trostomaten 2 kleine geitenkaasjes Crottin de Chavignol (` 60 g) (versgemalen) zwarte p... bekijk recept »

Spinazie, knoflook en rozijnen

1 zakje pijnboompitten (65 g) 2 el olijfolie 2 tenen knoflook (fijngesneden) 2 zakken spinazie (a 300 g) 3 el blanke rozijnen1. Rooster de pijnboompitten ca. 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen... bekijk recept »

Griekse rondo's met gegrilde aubergine

1 kg kruimige aardappels 2 teentjes knoflook 1 zakje verse tijm (15 g) 1 dl olijfolie 3 aubergines 2 pakjes Griekse rondo's (a 200 g, Tivall)1. Aardappelen schillen, in vieren snijden en aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-2... bekijk recept »

Pagina 6 van 100