709 recepten met linzen
300 g rode linzen 2 uien 1 kruidnagel 1 stuk winterwortel (ca. 6 cm) 2 teentjes knoflook 1 laurierblad 15 g verse peterselie 1 takje tijm zout en peper 150 g baconreepjes 1 theelepel Dijonmosterd 4 eetlepels wijnazijn 125... bekijk recept »
2 zakken aardappels (kook vast (a 450 g)) 2 theelepels kerriepoeder 1 blik linzen (gekookte (400 g)) 1 rode ui 2 eetlepels olijfolie 1 struik bleekselderij 150 ml yoghurt (vol (pak a 1 l)) 1/2 zakje verse koriander (... bekijk recept »
6 blaadjes verse salie 4 kipfilet 1 sap van een gele biocitroen de helft van de schil 2 geplette lookteentjes 75 ml sojasaus een beetje olijfolie om te bakken 300 g gekookte linzen 3 eetlepels pompoenzaadjes 1 handvol verse fijngehakte spinazie een ... bekijk recept »
1 rode ui (gesnipperd) 1 eetlepel olie gemalen koriander (ketoembar) 800 ml volle rode wijn 2 potten wildfond (of gevogeltefond, a 380 ml) ½ blik linzen (a 400 g)1. In fonduepan ui in olie met mespunt koriander 5 min. za... bekijk recept »
2 rode paprika's 1 aubergine 1 courgette 150 g haricots verts (schaal 150 g) 5 el walnotenolie 5 el balsamicoazijn (flesje 250 ml, op hout gerijpt) 15 g verse munt (bakje 15 g) 20 g platte peterselie (bakje 20 g) 1... bekijk recept »
2 el olijfolie 270 g Toscaanse worstjes 1 ui 2 takjes salie 400 g tomatenblokjes 2 tl tabasco 500 g gnocchi 400 g linzen1. Verhit de olie in een braadpan. Bak de worstjes in 3 min. rondom bruin aan. Snipper de ui en snijd alleen de blaa... bekijk recept »
1 aubergine 1 rode paprika ½ courgette 1 ui 1½ teen knoflook 80 g chorizo pamplona 5 varken/runderchipolata's 2 el olijfolie 3 tl Provençaalse kruiden 400 g tomatenschijven 40 ml rode wijn 400 g linzen 40 g selderij ... bekijk recept »
1 eetlepel olijfolie 100 g parmaham (fijngesneden) 2 teentjes knoflook (fijngehakt) ½ rode peper (fijngehakt) 1 blik linzen ((400 g), uitgelekt) 2 eetlepels verse gemberwortel (geraspt) 1 eetlepel kerriepoede... bekijk recept »
250 g basmatirijst 1 kaneelstokje 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit) zout 3 eetlepels boter ½ zakje amandelschaafsel (a 45 g) 100 g rozijnen 1 blikje linzen ((425 g), uitgelekt) 2 theelepels gedroogde dille1. In pan ... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg, ontdooit 250 gr mascarponeSnufje kaneelZakje vanillesuiker4 vijgen 2 eelt hazelnoten (of andere noten) gedroogde spliterwten, linzen of peulen om blind te bakken Boter om in te vettenVerwarm de oven op 180 graden. Vet de schaalt... bekijk recept »