1000 recepten met mais
250 gr kleefrijst 75 gr suiker 125 gr zoete mais uit blik 125 gr kokoscreme een mespuntje zout zoete basilicum bladeren Bereidingswijze Week de rijst minstens 12 uur in water. Kook de rijst tot ze zacht en gaar ishaal ze dan van het vuur en meng de s... bekijk recept »
Azijn (kruiden) 1 el kruiden (provencaalse) 1,5 tl lollo rosso 1 krop maiskorrels 2 a 212 ml mosterd 1 el olijfolie 3 el peper snufje sinaasappelsap 2 el winterwortel 300 g zout snufje Was de lollo rosso, sla de bladeren goed droog en snijd ... bekijk recept »
- 2 uien - 2 teentjes knoflook - 20 gram boter - 1 kilo pompoen - 1 liter water - 1 prei - 1 blikje maiskorrels of verse - 2 kipbouillonblokjes - 2 theelepels kerrie - room (voor in de soepkom) - kaas Smoor de uien en versgeperste knoflook. Doe vervo... bekijk recept »
2 el olijfolie 300 g risottorijst 2 preienin ringen 6 dl kruidenbouillon 1 blik maïs à 300 g peperzout geraspte kaas Verhit de olie in een ruime pan en bak de rijstkorrels al omscheppend totdat ze glanzend en doorzichtig zijn. Voeg de prei ... bekijk recept »
2 el olijfolie traditioneel (C1000) 300 g risottorijst (Lassie) 2 preienin ragdunne ringen 6 dl tuinkruidenbouillon (van tabletten) 1 blik maïs à 300 g (C1000) Peperzout 0,5 zakje geraspte ­belegen kaas (C1000) Verhit de olie in ee... bekijk recept »
600 gram groene erwten 1? liter koud water 4 eetlepels olijfolie 6 grof gesneden uien ? theelepel fijngehakte knoflook 6 tomatenzonder vel of zaadjes en grof gesneden 1? theelepel gedroogde basilicum 1 theelepel oregano vers gemalen zwarte peper 450 ... bekijk recept »
1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 150 gr pittige turkse worstjes, 1 blikje mais, 25 g boter, 25 g bloem 1 runderbouillontablet, zoutpeper, 4 eetlepels zure room, 4 eetlepels geraspte belegen kaas. Smelt de boter en bak ... bekijk recept »
1 verse maiskolf per persoon - 125 gr boter - zakje taco-kruiden Bereidingswijze Maiskolf schoonmaken en ca. 8 min. in ruim water koken. ondertussen boter zacht laten worden en mengen met de kruiden. maiskolven uit het water halendroog deppen. kolven... bekijk recept »
3 el. olie 1 grote gesnipperde ui 2 middelgrote aardappelen in blokjes 8 verse kerrieblaadjes (naar keuze) 1/2 tl. komijnzaad (djintan) 1/2 tl. mosterdpeoder 1 tl. geraspte verse gemberwortel (djahe) 1 tl. uitgeperste knoflook 750 g. maiskorrels uit ... bekijk recept »
1 ui1 groene paprika500 gr. kipfilets30 gr. boter1/2 l. blik gepelde tomaten1/2 l. blik bruine bonen1/2 l. blik mais 2 dl. kippenbouillon1 eetl. Worcestershiresaus1 eetl. maizena peper en zout De boter in een ovenvaste schaal doen en (afgedekt) in d... bekijk recept »