Recepten met rode kool

805 recepten met rode kool

Rode kool

Rode kool Rode kool is een van de belangrijkste sluitkoolgewassen en wordt voornamelijk voor de verse markt geteeld. Andere sluitkolen zijn witte kool, spitskool en savooiekool. Rode kool is een van de oudste koolsoorten. Er is zomer- en winter rode kool. Ook worden er kleine een- of tweepersoons kooltjes geteeld. De blauwrode kleur van rode kool wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof (die je moeilijk uit je kleren krijgt!). De intensiteit van de rode kool is afhankelijk van het ras. Was de kool en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de kool in vieren, snij de stronk eruit, was de stukken en snij ze in reepjes of schaaf de stukken. Kook rode kool niet te lang. Bij lang koken gaan de smaak, textuur en vitaminen verloren. Rode kool behoudt zijn kleur beter als je bij het koken citroensap of azijn aan het water toevoegt. Voor salades overgiet je fijngesneden rode kool eerst met kokend water. Het echte rauwe is er dan van af. + lees meer

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing

3 limoenen 5 sjalotjes 3 eetlepels vissaus 4 eetlepels olie chilipoeder 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker 4 biefstukken1. Een limoen schoonboenen, schil fijn raspen. Alle limoenen uitpersen. Sjalotjes pellen en (in keukenmachine) fijn... bekijk recept »

Romige rodekool met lekkerbek

2 appels (bijv. goudreinetten) 1 pakje rode kool met appel (a 520 g) 4 eetlepels rozijnen 2 schaaltjes gebakken lekkerbekjes (a ca. 200 g) 1 pak puree à la minute (180 g) 100 g ongezouten cashewnoten 100 ml soja cuisin... bekijk recept »

Salade met kalkoen, appel & wortel

2 wortels, in sliertjes 1 knapperige appel, fijn geschaafd ½ kleine rode- of wittekool, in heeldunne reepjes handvol koriander, gehakt 200 g gebraden kalkoen, in reepjes 2 el sesamzaad, geroosterd Tahindressing 2 el lichte tahin, goed geroerd ... bekijk recept »

Borsjtsj

400 g rundersoepvlees met been 300 g rauwe rode biet 300 g vastkokende aardappelen 130 g raap 130 g wortelen 130 g pastinaak 100 g wittekool 1 ui 1 kruidentuiltje 3 takjes dille 240 g gepelde tomaten (uit blik) 1 eetlepel wijnazijn 2 dl zure room 0.... bekijk recept »

Tartaartjes met perensaus

800 g aardappels (kruimig) 1½ pak rode kool met appel (diepvries à 450 g) 1 blik halve peren in nectar (420 g) 40 g boter of margarine 4 rundertartaartjes (à ca. 100 g) zout en peper 3 sjalotjes1. Aardappels schil... bekijk recept »

Oosterse salade met sesamdressing

200 g gele rijst 2 el sesamzaad 2 gekookte bieten 1 rode paprika 1 groene paprika 1 el Japanse sojasaus 2 el sesamolie 1 el citroensap 3 el mayonaise met citroen 150 g gesneden witte kool 300 g mais1. Kook de rijst volgens de aanw... bekijk recept »

Hollandse garnalenbisque en spring rolls

300 g ongepelde Hollandse garnalen 2 wortels 1 prei 1 venkel 0.5 bol knoflook 2 sjalotten olijfolie 1 steranijs 1 klein blikje tomatenpuree 150 ml witte wijn 75 ml anijsdrank 4 tomaten 1 citroen 1 sinaasappel 75 g zeekraal 2 teentjes knofloo... bekijk recept »

Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks

kipdrumsticks olijfolie om in te bakken 1 el kerriepoeder 800 ml water 2  kippenbouillonblokjes 300 g witte rijst 2  rode uien 2 teentjes knoflook 1 el garam masala 1  Chinese kool 4  trostomaten 470 ... bekijk recept »

Lauwwarme herfstsalade met zoete rodekool

700 g aardappelen (vastkokend) 1 ui (in parten) 1 el olijfolie 2 potten rode kool (met peer en kaneel (a 370 ml)) 1 zak rucola (sla, 75 g) 1 zakje walnoten ((50 g), grofgehakt) 75 g blauwaderkaas ((bijvoorbee... bekijk recept »

Salade van sojascheuten en tofu

4 eetlepels arachideolie takje bieslook 360 g biotofu in blokjes (natuur) 1 Chinese kool 2 geraspte wortel 4 hardgekookte eieren 1 ontpitte, in blokjes gesneden rode paprika 25 cl pindasaus 150 g sluimerwten 200 g sojascheuten zout zwarte peper van d... bekijk recept »

Pagina 1 van 81