Recepten met snijbonen

355 recepten met snijbonen

Snijbonen

Snijbonen Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer

Sukade met witte bonen en snijbonen

1 ui 3 tomaten 60 g ongezouten roomboter 750 g sukadelapjes 2 laurierblaadjes 100 ml heet water 1 kg kruimige aardappel 300 g snijbonen (Hollands) 1 potje witte bonen (a 330 g, uitgelekt)1. Snipper de ui en snijd de tomaten ... bekijk recept »

Surinaamse roti met kip

500 gr kip400 gr vastkokende aardappels500 gr kouseband2 a 3 eetl Masala kruiden750 ml kippenbouillonRotivellen (1 per persoon)1 madame jeanette peper1 ui2 teentjes knoflookEieren (1 per persoon)1 eetl WokoliePeperSnipper de ui en de knoflooktenen. F... bekijk recept »

Kabeljauw met witte-bonenpuree

1 pot witte bonen ((370 g), uitgelekt) 100 ml melk 1/2 tl bonenkruid (busje a 7 g) 3 el olijfolie 1 stuk kabeljauwfilet (ca. 150 g) 1/2 teentje knoflook 1 bakje panklare snijbonen (150 g)1. Bonen in zeef met koud water... bekijk recept »

Pasta met zalm en boontjes

350 g fusilli 600 g snijbonen (pak à 300 g, diepvries) 2 uien 2 el olijfolie extra vierge 250 ml halfvolle melk 250 ml kraanwater 70 g mix voor tagliatelle roomsaus (pakje) 426 g roze zalm (blikje à 213 g)1. Kook de pasta... bekijk recept »

Wortelpasta met snijbonen, tomaat en tonijn

250 g cherrytomaten 330 ml salsa pronta di pomodoro di pachino 400 g tomatenblokjes 400 g gesneden snijbonen 400 g groene kidneybonen 250 g verse groentepasta met wortelen 320 g tonijnstukken in olijfolie 50 g geroosterde pijnboompitten... bekijk recept »

Bonenstamppotje met kaasschnitzel

1 kg aardappelen 1 pak snijbonen (300 g, diepvries) 2 el olijfolie 2 pakken kaasschnitzels (a 2 stuks) 1 beker crème fraîche (200 ml) 1 kropsla (in reepjes) 2 el verse dille (fijngesneden)1. Schil de aardappelen e... bekijk recept »

Blote billetjes in het gras

400 g snijbonen 2 blikken cannellinibonen (a 400 g) 50 g boter 2 tl bonenkruid1. Snijd de snijbonen in schuine, dunne plakjes. Breng een pan water met zout aan de kook en kook ze in 6 min. beetgaar. Giet af. 2. Doe de cannellinibonen in ee... bekijk recept »

Lentestamppot veldsla-snijbonen

1 kg iets kruimige aardappelen 600 g snijbonen 400 g ribkarbonades 25 g boter 125 ml crème fraîche 75 g veldsla1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ca. 20 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van ... bekijk recept »

Oosterse soep met rijst en ei

4 eieren 2 el olie 95 g boemboe sajoer boontjes 1 el kerriepoeder 400 g gesneden snijbonen 200 g gebroken sperziebonen 400 ml kokosmelk 800 ml kraanwater 1 limoen 300 g 1 minuut basmatirijst 15 g koriander1. Kook de eieren in 7 mi... bekijk recept »

Noedels met kip, bonen, paddenstoelen & sla

270 g udon-noedels 2 kropjes babyromainesla 1 limoen 3 el sojasaus 300 g kipfilethaasjes 2 tenen knoflook 4 el arachideolie 400 g paddenstoelenmix met puntpaprika en zoete ui 200 g gesneden snijbonen 4 el oestersaus1. Kook de noedel... bekijk recept »

Pagina 5 van 36