404 recepten met tuinbonen
500 g tagliatelle200 g tuinbonen (of verse erwten)8 el tomaten (gekonfijte, op olie)50 g parmezaanolijfolie50 g pijnboompitten1 bosje rucola1 sjalotpeperzout1. Snij de sjalot fijn. Rooster de pijnboombitten. Schaaf de parmezaan. 2. Blancheer de tuinb... bekijk recept »
1 bundel groene asperges1 courgette300 g tuinbonen (eventueel diepvries)400 g pappardelle50 g amandelschilfers1 teentje knoflookolijfolie50 g amandelpoederpeperzout1 handvol munt1 handvol basilicum200 g prosciutto30 g geraspte parmezaan30 g parmezaan... bekijk recept »
150 g risottorijst50 g rauwe ham0.5 stengel witte selder150 g tuinbonen (diepvries)1 sjalot1 teentje knoflook450 ml groentebouillon (warm)0.5 glas witte wijn1 el parmezaanboter1 el olijfoliepeperzout1. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snij de... bekijk recept »
4 lente-uien200 g gedopt tuinbonen200 g erwten200 ml witte wijn1 l groentebouillon100 g langkorrelrijst1 bosje bladpeterselie (gehakt)100 ml room0.5 kl Dijonmosterdolijfoliepeperzout1. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Fruit 2 el uitj... bekijk recept »
2 eendenborstfilets500 g gedopt tuinbonen400 g krieltjes4 el olijfolie2 takjes tijm1 blaadje laurier4 takjes verse muntuit de molen peperzout1. Blacheer de tuinbonen 1 minuut in gezouten water. Laat ze wat afkoelen. maak met een puntig mesje een kerf... bekijk recept »
8 tomaten (middelgrote)400 g gedopt tuinbonen100 g harde kaas (bijvoorbeeld Beaufort)50 g hazelnoten (grofgehakt)50 g hazelnoten (grofgehakt)1 el notenolie1 takje bonenkruiduit de molen pepergrof zeezout1. Pel de tomaten. Snij er een kapje af en lepe... bekijk recept »
800 g krieltjes250 g tuinbonen200 g boterbonen4 eieren2 rode uien120 ml groentebouillon40 ml witte wijnazijn1 el bladpeterselie (gesnipperd)1 kl mosterdolijfoliepeperzout1. Boen de aardappeltjes schoon en kook ze beetgaar. Laat afkoelen en halveer. D... bekijk recept »
600 g varkenshaas600 g tuinbonen1 rode ui1 sjalot (gesnipperd)4 tenen knoflook2 onbehandelde citroenen200 ml vleesfond125 ml groentebouillon1 bosje bladpeterselie0.5 bosje korianderolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 160°C. Blancheer de ... bekijk recept »
12 asperges3 artisjokken200 g tuinbonen1 doos kerstomaten (rode en gele)150 g fijne bonen1 rode ui3 el dragon (geahkt extra voor de afwerking)6 el maïsolie3 el dragonazijn2 el bieslook1 kl graanmosterd1 kl poedersuikerpeperzout1. Maak de asperges en... bekijk recept »
800 g tuinbonen (diepvries)1 sjalot1 teen knoflook2 lente-uien1 bosje munt300 g ricotta2 plakken prosciutto24 wontonvellen400 ml lamsfond500 g lamsfilet12 morieljesboter (ijskoude)olijfoliepeperzout1. Borstel de morieljes goed schoon. Gebruikt u gedr... bekijk recept »