Recepten met uien

1000 recepten met uien

Uien

Uien De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie. Sla een willekeurig kookboek op een willekeurige pagina open of zet zomaar een kookprogramma op TV aan en kijk hoe vaak dat begint met: pel en snipper een ui. Want als er één groente zich thuis voelt in uiteenlopende gerechten, dan is dat wel de ui. Hij wordt gebruikt als smaakgevend ingrediënt maar doet het zelfstandig ook uitstekend in bijvoorbeeld uiensoep en hachee. De ui staat meestal in de basis en speelt vrijwel alle uit- en thuiswedstrijden mee. In de keuken in soepen, stoofschotels, buitenlandse specialiteiten, op hamburgers en in brochettes op de barbecue. Om er maar een paar te noemen. Er zijn ook zoete witte uien, pittige rode of Italiaanse uien, kleine zilveruitjes voor de inmaak, lente-uitjes, bosuitjes en sjalotten. Je zou ze allemaal eens moeten proberen! Snij het kontje met de wortelrestanten aan de onderkant er altijd af. Verwijder de buitenste schil en snijd de ui in ringen of snippers, al naar gelang het recept dat je gekozen hebt. Maar doe dit pas vlak voordat je hem gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. Een andere mogelijkheid is om uien onder water te snijden of te schillen. + lees meer

Kaas-uien Broodjes

Voorgebakken broodjes of stokbrooduienkaasolie Snij de uien in ringen en bak ze glazig in de olie. Snij het brood in de lengte door en beleg het met de uien en geraspte kaas. zet het in een voorverwarmde oven op 200 graden 15 minuten. bekijk recept »

Ovenschotel Met Winterpeen, Uien En Gehakt( Shephards Pie )

1 ½ kg aardappelen - 1 kg winterpeen - 2 grote uien - 2 teentjes knoflook - 2 eetl. boter + wat boter om te bakken - 500 gr rundergehakt - peperzoutnootmuskaat - 3 runderbouillontabletten - worcestershiresaus - 50 gr geraspte Cheddarkaas of bel... bekijk recept »

Gevulde Uien

1 kg grote uien200 g rundergehakt200 g lamsgehakt100 g rijst50 g worteltjes50 g selderij200 ml creame fraiche of kajmak (Turkse of Marokaanse winkels)1 citroenzwarte pepermilde paprikapoeder Doe ze in een pan met heet water en laat ze een paar minute... bekijk recept »

Rijst Met Vruchten , Uien En Monchou.

rijstblik cocktail vruchtenof verse vruchten naar keusuienketjap1 klein pakje monchou Bereidingswijze kook de rijst volgens de gebruiks aanwijzingbak de gesneden uien in wat olie glazig.voeg de vruchten toevoeg de monchou toe roer het glad met wat sa... bekijk recept »

Uien Als Groente

Een paar flinke uien (hoeveel honger heb je?) Een paar bouillontabletten 1 a 2 sinaasappelen Gooi de uienringen in de bouillon en laat ze op laag vuur lekker pruttelen. Als de zaak ′droog′ begint te raken mik je er het sap van de sinaasap... bekijk recept »

Zure Komkommersalade Met Rode Uien

2 komkommers2 rode uien1 dl.witte wijnazijn1 dl.citroensap2 eetl.suiker1/2 theel.zoutversgemalen peper2 eetl.fijngehakte peterselie2 eetl.fijngehakte verse koriander Hulpmiddelen Messchaal Hulpmiddelen - Messchaal Voorbereiding Komkommers en uien sc... bekijk recept »

Geroosterde Uien

8 middelgrote uiengepeld 2 el olijfolie 8 plakjes ontbijtspek zout versgemalen peper 8 kleine takjes rozemarijn Schuif de muffinvorm met de uien tegelijk met het vlees in de oven en rooster ze in 40-50 min. goudbruin en gaar. Zet de uien op een warm ... bekijk recept »

Geroosterde Uien In Spek.

8 middelgrote uiengepeld2 eetl. olijfolie8 plakjes ontbijtspekrechtzout versgemalen peper8 kleine takjes rozemarijn Schuif de muffinvorm met de uien tegelijk met het vlees in de oven en rooster ze in 40 a 50 minuten goudbruin en gaar.Zet de uien op ... bekijk recept »

Panade [soort Dikke Soep]van Langzaam Gegaarde Uien Met Gruy

50 gr. boter,4 blonde uien,gepeld in flinterdunne plakken,1½el.fijne kristalsuiker,zeezout,versgemalen zwarte peper,½dl.appelbrandewijn,1 laurierblad,4 takjes thym,7½dl kippenbouillon.4 sneden stevig wit brood,1 teen knoflook,120 gr... bekijk recept »

Slow-Cooker Varkensrollade Met Sherry En Rode Uien

4 grote rode uien dun gesneden350 gram zilveruitjes75 gram boterzoutvers gemalen peper2 kg varkensrollade90 ml sherry om te koken1 el fijngehakte peterselie45 ml maïzena30 ml water De varkensrollade in de slow-cooker leggenGesauteerde uien, sherr... bekijk recept »

Pagina 23 van 100