Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Gebraden kip met zoetzure saus

kip van zo’n 2 kilo wat zeezout en zwarte peper handvol verse, grof gehakte peterselie 3 stukken duimgrote gember, ongeschild geraspt 2 rode paprika’s, gehalveerd en de zaadjes verwijderd 2 gele paprika’s, eveneens gehalveerd en de zaa... bekijk recept »

Gegrilde Kabeljauw met roergebakken groenten

4 kabeljauwfilets (150 gram per stuk) 6 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamicoazijn 1 eetlepel citroensap 1 aubergine 1 courgette 1 rode ui 1 venkel 1 rode paprika 1 theelepel fijngehakte tijm (vers of diepvries) 1 theelepel fijn... bekijk recept »

Gemarineerd varkensvlees met een looksalade

Voor 4 personen: 500 g mager varkensvlees (in stukjes van ongeveer 2,5 cm gesneden) 2 rode uien (in fijne reepjes gesneden) 1/2 venkel (in fijne reepjes gesneden) 1/2 rode paprika (in blokjes gesneden) 100 g erwten arachideolie voor de marinade: 1/2 ... bekijk recept »

Gesmoorde zalm met champignons, witte wijn en fijn

Voor 2 personen: 2 soeplepels olijfolie 2 zalmfilets van 150 gr 1 gehakte venkel 150 gr witte champignons in schijfjes 1 wit van prei in ringen gesneden 250 ml groentenbouillon 250 ml witte wijn 100 ml madeirawijn (facultatief) 75 gr zachte boter zou... bekijk recept »

Pladijsfilet gevuld met Brugse Blomme

voor 4 personen: 800 g pladijsfilet, 8 plakjes Gandaham, 100 g Brugse Blomme, 1 sjalot of 1 pijpajuin fijngesnipperd, neutrale olie en een beetje balsamicoazijn, gemengde groenten in fijne brunoise (vb. 1 tomaat, 1/2 rode paprika, 1/2 venkel, 1/2 cou... bekijk recept »

Zeevruchtensoep uit Galapagos

1250 gram makreel,wijting of schelvis1500 gram mosselen200 gram gepelde scampis6 grote krabscharen30 gram olijfolie3 fijngehakte uien200 gram venkel en julienne (reepjes) gesneden4 geplette knoflooktenen1 takje thijm2 laurierblaadjes5 zwarte peperkor... bekijk recept »

Vispakjes met griet

voor 2 personen: 2 grietmoten (ca. 200 g stuk), (kan ook met wijting, schelvis, kabeljauw...) 2 wortelen, in schijfjes gesneden 2 stronkjes witloof 1/2 venkel, in reepjes gesneden 1 tomaat, ontpit en in plakjes gesneden zout en versgemalen peper Noil... bekijk recept »

Romige amandelsoep

1 uitje 1 venkelknol 1 dl droge witte wijn 1 liter groentebouillon 1 takje verse rozemarijn 150 gram amandelen zonder schil circa 1 dl sojaroom 1 eetlepel citroensap peper en zout 1 eetlepel geschaafde amandelenSnipper het uitje fijn en snij... bekijk recept »

Provencaalse Spies

500 gram biefstuk in blokjes voor spiezen 1 aubergine 1 courgette 1 groene paprika 1 venkel 2 dikkere plakken ontbijtspek 6 el. Olijfolie 2 teentjes knoflook 1 theelepel zout versgemalen peper halve citroen halve eetlepel verse Provengaals... bekijk recept »

Zweedse pickles

250 g wortelen250 g rode bieten1 venkelknolhandvol komkommer (een halve)1 sjalot500 g fijne suiker400 ml witte wijnazijn2 kl witte peperkorrels2 laurierblaadjes1 kl allspice (bessen)2 kaneelstokjes1. Pel en snipper de sjalot. Rooster de peper, allspi... bekijk recept »

Pagina 94 van 100