Recepten met bonenkruid

161 recepten met bonenkruid

Bonenkruid

Bonenkruid De smaak van bonenkruid ligt tussen die van tijm en munt en is licht peperig met een muntachtig aroma.

Bonensoep

2 1/2 liter bouillon 3 grote aardappelen 250 gr witte of bruine gedroogde bonen 3 uien 2 preien 50 gr vetstof 1 selderij Peper Zout Bonenkruid (takje of een mespunt) 2 sneden doorregen spek Zet de bonen met ruim koud water 24 uren in de week Reinig ... bekijk recept »

Kippenlever paté - Vet maaltijd fase 1

500 gram kippengehakt, grof gemalen 500 gram kippenlevertjes, fijngemalen 200 gram ontbijtspek, in plakjes gesneden 2 laurierblaadjes 1 ui, fijngesneden 4 tenen knoflook, geperst 2 rode Spaanse pepers, in ringetjes gesneden 1 cm gemberwortel fijn ger... bekijk recept »

Doperwten-tuinbonenpuree met knoflook en koriander

200 g diepvriestuinbonenzoutversgemalen peper200 g diepvriesdoperwten2 teentjes knoflook, geperst2 eetl. citroensap2-3 eetl. olijfolie1 eetl. gehakte koriander1. Kook de tuinbonen met zout circa 7 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Pel ... bekijk recept »

Gegratineerde aardappelen met Ardeense ham.

1,3 kg vastkokende aardappelen 200 gr Ardeense ham 2 dl room 1 dl melk 100 gr geraspte mozzarella 1 bosje bieslook 1 zoete ui 1 el bonenkruid peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 230°, schil de aardappelen.2. Gaar de geschilde aardappelen... bekijk recept »

gegratineerde aardappels met ardense ham

1. aardappels schillen en laat gedurende 8 min garen in de microgolfoven.Snij daarna ze in dunne plakjes.2. Neem een ovenschaal en leg boterpapier erin verdeel daarna 1/4 met de aardappels.Leg een aantal sneden ham.3. Snipper de ui en de bies... bekijk recept »

Everstoverij

Voor 4 personen: 900 g everzwijn (schouder of bout) 1/2 kalfspoot 100 g vers varkenszwoerd 1 stuk hambeen 2 kleine uien beprikt met kruidnagel 2 wortels, in schijfjes gesneden de fijne schil van een onbespoten sinaasappel 1 kruidentuiltje met tijm, l... bekijk recept »

Soepje van kabeljauw 'in 't groen'

200 g kabeljauwfilet 2 sjalotten 50 g spinazie 2 bakjes waterkers 50 g kervel 2 takjes citroenmelisse 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 2 takjes bonenkruid 2 takjes dille 1 citroen 15 dl visfumet 5 dl wijn (wit/droog) 1 dl room 70 g boter (roombote... bekijk recept »

Provencaalse Lamsstoofpot

750 gr lamspoulet in blokjes (van de schouder) 100 gr mager rookspek in reepjes naar smaak zout en versgemalen peper naar smaak verse provencaalse kruiden 4 eetl olijfolie 4 sjalotje in kwartjes 6 tenen knoflook in plakjes 1 eetl tomatenpuree... bekijk recept »

In Melk Gekookte Speenvarkenskoteletjes Met Morieljes

1 middelgrote courgette zout en peper 2 takjes bonenkruid olijfolie 1/2 ui 4 dikke groene asperges 4 takjes dragon 4 blaadjes salie 4 blaadjes basilicum 2 kg licht gepekelde speenvarkenrug 4 dl melk 180 g polenta 7,5 dl water 1 sjalot 5... bekijk recept »

Hollandse Tuinkruiden

1 blaadje lavas (vers) 1/4 tl rozemarijn (gedroogd) of een klein takje vers 1/4 tl dragon (gedroogd) of een paar blaadjes vers 1 tl selderblad (gedroogd) of een 1/2 el vers selderblad minstens 1 flinke el verse gehakte peterselie 1/2 el bieslook... bekijk recept »

Pagina 15 van 17