Recepten met cayennepeper

1000 recepten met cayennepeper

Cayennepeper

Cayennepeper Cayennepeper is gemalen gedroogde Spaanse peper die in de keuken gebruikt wordt als specerij. De smaak is pittig, in sommige gevallen zelfs zeer heet, dus let op met je hoeveelheden.

Tropische Chips Met Een Kruidige Dipsaus

1 eiwit 1 el. kruidenmix zie onder 500 gr. cassave,boniata of malanga,in plakjes van 1 cm. plantaardige olie zout kruidige dipsaus 150 ml. mayonaise 75 ml. yoghurt 1 el. kerriepoeder 1 tl. gemberpoeder 1/2/ tl. kurkuma 1/2 tl. paprikapoeder,liefst zo... bekijk recept »

Creoolse Rijstpot

3 el olie 2 uiengesnipperd 2 teentjes knoflookgeperst 150 g chorizoin stukjes 300 g sperziebonenin stukjes 3 lente-uitjesin ringen 100 g hamblokjes 300 g langkorrelrijst 1 blikje kidneybonen (400 g) zoutcayennepeper In hapjespan olie verhitt... bekijk recept »

Bonenragout Met Doperwten

1,2 kg schoongemaakte bonen (snijbonenprinsessenbonentuinbonenwitte bonen en doperwten), 1 toef voorjaaruien, 1 eetlepel boter, 2,5 dl krachtige bouillon, 1,25 dl kalfsfond, 1 eetlepel verse room, cayennepeper, citroensap, geraspte citroenschil, zout... bekijk recept »

KAASFONDUE

2 dl droge witte wijn 350 g geraspte 20 -kaas (bediening) 1 zakje gemalen belegen kaas (150 gAH) ? blik tomatenblokjes (a netto 400 gAH) ? eetlepel maizena mespunt cayennepeper ? theelepel knoflookpoeder In (fondue)pan wijn aan de kook brengen. Kaass... bekijk recept »

Bruine Bonen Met Shoarmasoep

1 eetlepel olie2 uien300 gram shoarmavlees200 gram soepgroenten, 2 teentjes knoflook1 pot bruine bonen (720 gr)2 blikken gepelde tomaten per blik 400 gram (bijv. 1 blik Elvea tomatenstukjes gekruid met chili en 1 gekruid met groene paprika)750 cc wat... bekijk recept »

Forelsoep Met Courgette En Koriander

Voorgerecht voor 4 personen. 200 gram gerookte forelfilet, 2 sjalotjes, 1 courgette (circa 300 gram), 1 rode paprika, 2 eetlepels olijfolie, Mespuntje cayennepeper, 8 dl visbouillon (van tablet), 2 eetlepels gehakte koriander (vers of diepvries), 1 e... bekijk recept »

Klassieke Saus - Hollandaise Saus

Voor ca. 250 gr 1 sjalot 50 ml witte wijn 1 theelepel witte-wijnazijn 5 zwarte peperkorrels 1,25 ml groentebouillon 125 gr boter 3 eierdooiers zout cayennepeper 1 scheutje citroensap Laat de boter opschuimen. Klop de eierdooiers met de vloeifstof in ... bekijk recept »

Tomaten-paprikasoep Met Avocado

1 pot gegrilde paprika's 1 blik gepelde tomaten 500 ml groentebouillon cayennepeper zeezout 1 avocado 1 el halfvolle creme fraiche 1/2 citroen peper paar krullen Parmezaanse kaas Snij de paprika′s fijn. Breng de tomaten met de bouillon en de pa... bekijk recept »

Bommel: Ierse Mousse 'Albatros'

Voor de mousse:450 g uitgelekte zalm uit blik3 blaadjes witte gelatine1/8 l slagroom4 el mayonaise1 el citroensapmespunt cayennepeper1 tl mosterdVoor het opdienen:slabladerenplakjes hardgekookt eitakje dillewaaiertjes augurk Verwijder graatjes en vel... bekijk recept »

Hartige Reepjes

75 gr bloem75 gr zelfrijzend bakmeel1/2 tl zout1/4 tl paprikapoeder1/4 tl cayennepeperanderhalve kop geraspte belegen cheddar1 ei50 ml bierextra bier(om te bestrijken)grofkorrelig zout(om te strooien). Bloem en meel in een mengkom samenvoegen met zou... bekijk recept »

Pagina 74 van 100