1000 recepten met cayennepeper
1 eiwit 1 el. kruidenmix zie onder 500 gr. cassave,boniata of malanga,in plakjes van 1 cm. plantaardige olie zout kruidige dipsaus 150 ml. mayonaise 75 ml. yoghurt 1 el. kerriepoeder 1 tl. gemberpoeder 1/2/ tl. kurkuma 1/2 tl. paprikapoeder,liefst zo... bekijk recept »
3 el olie 2 uiengesnipperd 2 teentjes knoflookgeperst 150 g chorizoin stukjes 300 g sperziebonenin stukjes 3 lente-uitjesin ringen 100 g hamblokjes 300 g langkorrelrijst 1 blikje kidneybonen (400 g) zoutcayennepeper In hapjespan olie verhitt... bekijk recept »
1,2 kg schoongemaakte bonen (snijbonenprinsessenbonentuinbonenwitte bonen en doperwten), 1 toef voorjaaruien, 1 eetlepel boter, 2,5 dl krachtige bouillon, 1,25 dl kalfsfond, 1 eetlepel verse room, cayennepeper, citroensap, geraspte citroenschil, zout... bekijk recept »
2 dl droge witte wijn 350 g geraspte 20 -kaas (bediening) 1 zakje gemalen belegen kaas (150 gAH) ? blik tomatenblokjes (a netto 400 gAH) ? eetlepel maizena mespunt cayennepeper ? theelepel knoflookpoeder In (fondue)pan wijn aan de kook brengen. Kaass... bekijk recept »
1 eetlepel olie2 uien300 gram shoarmavlees200 gram soepgroenten, 2 teentjes knoflook1 pot bruine bonen (720 gr)2 blikken gepelde tomaten per blik 400 gram (bijv. 1 blik Elvea tomatenstukjes gekruid met chili en 1 gekruid met groene paprika)750 cc wat... bekijk recept »
Voorgerecht voor 4 personen. 200 gram gerookte forelfilet, 2 sjalotjes, 1 courgette (circa 300 gram), 1 rode paprika, 2 eetlepels olijfolie, Mespuntje cayennepeper, 8 dl visbouillon (van tablet), 2 eetlepels gehakte koriander (vers of diepvries), 1 e... bekijk recept »
Voor ca. 250 gr 1 sjalot 50 ml witte wijn 1 theelepel witte-wijnazijn 5 zwarte peperkorrels 1,25 ml groentebouillon 125 gr boter 3 eierdooiers zout cayennepeper 1 scheutje citroensap Laat de boter opschuimen. Klop de eierdooiers met de vloeifstof in ... bekijk recept »
1 pot gegrilde paprika's 1 blik gepelde tomaten 500 ml groentebouillon cayennepeper zeezout 1 avocado 1 el halfvolle creme fraiche 1/2 citroen peper paar krullen Parmezaanse kaas Snij de paprika′s fijn. Breng de tomaten met de bouillon en de pa... bekijk recept »
Voor de mousse:450 g uitgelekte zalm uit blik3 blaadjes witte gelatine1/8 l slagroom4 el mayonaise1 el citroensapmespunt cayennepeper1 tl mosterdVoor het opdienen:slabladerenplakjes hardgekookt eitakje dillewaaiertjes augurk Verwijder graatjes en vel... bekijk recept »
75 gr bloem75 gr zelfrijzend bakmeel1/2 tl zout1/4 tl paprikapoeder1/4 tl cayennepeperanderhalve kop geraspte belegen cheddar1 ei50 ml bierextra bier(om te bestrijken)grofkorrelig zout(om te strooien). Bloem en meel in een mengkom samenvoegen met zou... bekijk recept »