649 recepten met citroengras
4 teentjes knoflook, gepeld2 sjalotjes, gepeld en gehalveerd10 groene pepers, zonder zaadjes, in stukken1 bosje koriander1 bosje basilicum1 stengel citroengras (sereh), in stukken of 1 eetl. limoenrasp1 theel. laos of gemberpoeder (djahé)1 the... bekijk recept »
3 eetl. olie500 g zoete uien, in halve ringen2 eetl. honing1 gemberwortel (2 cm ), geschild en gerasptmespunt korianderpoeder (ketoembar)mespunt citroengras (serehpoeder)mespunt galangawortel (laos)sap en rasp van 1/2 sinaasappel3 eetl. sinaasapp... bekijk recept »
voor de bouillon:1,5 l kippenbouillon (uit pot), aangelengd met waterklein stukje rode peper2 teentjes knoflook, gepletklein stukje verse gemberwortel1 lente-/bosuitje, in stukken1 eetl. citroenschil (schoongeboend en geraspt) of stukje citroengr... bekijk recept »
4 blaadjes spitskool (of witte kool) 2 koffielpls mayonaise 2 koffielpls bearnaisesaus 2 koffielpls citroengraspasta 1 scheutje whisky 2 stuks augurken (grote) Halfgedroogde tomaatjes marinade Paprikapoeder 1/2 stuk groene paprika 1. Groene paprik... bekijk recept »
500 g kippengehakt 2 eiwitten 1 rode ui fijngesneden 2 el geraspte gember 1 chilipeper ontzaad en fijngesneden 2 teentjes fijngehakte look 1 el verse fijngesneden munt 1 el fijngesneden verse koriander 1/3 daikon in lange julienne blaadjes mun... bekijk recept »
250 g kipfilet 2 rode pepers 1 cm gemberwortel 1 stengel citroengras (sereh) 0.5 paksoi 150 g sojascheuten 1 l bouillon van 2 bouillonblokjes Knorr Finesse Kip 1 blik kokosmelk 1 scheut vissaus sap van 1/2 citroen 1. Snijd de kipfilet in dunn... bekijk recept »
10 stuks Rode Spaanse Peper / Lombok 200 gram Witte Uien 3 teentjes Knoflook 12 stuks kemirinoten, gepoft 1 theelepel Verse Laos / Gember 4 eetlepels Asemwater 1 theelepel Trassi 3 theelepels Goela Djawa (Bruine / Riet Suiker) 2 sprieten Sereh (C... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 limoen 1 stengel sereh (citroengras) 8 dl melk 125 g kortkokende dessertrijst zout 10 eetlepels rietsuiker soufflévormpjes, inhoud ca. 1 1/2 dlLimoen schoonboenen, schil fijn raspen. Sereh licht kneuzen en halveren. In pan melk met... bekijk recept »
10 Parijse champignons 10 Shi-take 1 kippenborst 8 scampi?s 1 liter kippenbouillon 4 pijpuitjes 2 citroengrassen 1 lookteentje 10 blaadjes citroenmelisse 1 limoen 2 dl kokosmelk 4 eetlepels geraspte cocos 100 gr noedels bakken en bradenBereiding: Ve... bekijk recept »
per persoon: 6 Scampi's voor de marinade : 3 dl olijfolie 2 dl arachideolie 1 eetlepel sambal oelek 1 theelepel kerriepoeder 1 eetlepel gehakte dille 2 eetlepels zeezout 2 eetlepels geperste knoflookmeng alle ingredienten voor de marinade en doe ze i... bekijk recept »