Recepten met kaneel

1000 recepten met kaneel

Kaneel

Kaneel Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.

Bulgaarse Stamppot

1 el boter -600 g geschaafde rode kool -1 tl kaneel -? tl gemalen peper -2 zakjes Maggi Puree voor Stamppot -2 geschilde en in blokjes gesneden Granny -Smith-appels varkensworstjes Bereidingswijze 1. Stoof in de boter de geschaafde rode kool met kane... bekijk recept »

Gevulde Duifjes Met Amandelen

4 schoongemaakte duifjes 2 eetlepels olijfolie 500 g amandelen 15 gekonfijte dadels 100 g boter 5 eetlepels vloeibare honing 1/2 koffielepel versgeraspte gemberwortel 1/2 kofiielepel kaneel 1 pijpje kaneel 2 eetlepels oranjebloesemwater 2 ee... bekijk recept »

Spareribs

2 kg spareribs (krabbetjes)3 eetlepels ketjap3 eetlepels sherry? eetlepel abrikozenjam1 eetlepel mosterd1 theelepel tomatenpureemespunt gemalen kruidnagelmespunt kaneelzoutversgemalen peper. Bereidingswijze Maak een saus van de ketjapsherryabrikozenj... bekijk recept »

Kleikloet

250 gram boter200 gram (gele) basterdsuiker3 eieren1 eetlepel kaneel200 gram bloem. Bereidingswijze De boter met de basterdsuiker lichtgeel en piekerig roeren. de eieren erbij doen totdat ze geheel zijn opgenomen. De kaneel en de bloem erbij voegen. ... bekijk recept »

Briouates Basis (gefrituurde Pakketjes)

250 g filodeeg 1 dooier zonnebloemolie poedersuiker eventueel kaneel eventueel Bereidingswijze Snij in rechthoeken van 13 cm breed en stapel op elkaar. Neem een velletje en leg aan het uiteinde een volle theelepel vulling. Vouw tot een driehoekrecht... bekijk recept »

Couscous Met Pistachenoten En Rozijnen

1 ui2 teentjes knoflook75g rozijnen2 dl sinaasappelsap2 dl rode wijn75g pistachenoten (ongepeld gewogen)1 dubbele kipfiletzoutpeper3 tl chilipoeder1 tl kaneelolijfolie/boter? pak couscous a 500g1 komkommer Kipfilets bestrooien met zout en helft van c... bekijk recept »

Couscous Met Pistachenoten En Rozijnen

1 ui2 teentjes knoflook75g rozijnen2 dl sinaasappelsap2 dl rode wijn75g pistachenoten (ongepeld gewogen)1 dubbele kipfiletzoutpeper3 tl chilipoeder1 tl kaneelolijfolie/boter? pak couscous a 500g1 komkommer Kipfilets bestrooien met zout en helft van c... bekijk recept »

CRIQUE BOULLE DE FEUX

125 GRAM HAVERMOUT 180 GRAM MAGARINE 200 GRAM BLOEM 100 GRAM BRUINE SUIKER 1/2 ZAKJE BAKPOEDER 4 APPELS 1 EETLEPEL KANEEL 4 EETLEPELS SUIKER. GRAM MAGARINE Hulpmiddelen BAKVORM,OVEN Hulpmiddelen - BAKVORM,OVEN Voorbereiding DE VORM GOED INVETTEN EN... bekijk recept »

Stoofvlees Op Z'n Marokkaans

1,5 kg runderstoofvlees in blokjes 2 el bloemzout 2 el olie 2 el margarine 1 el boter 4 uien 1? tl kaneel 1 tl gemberpoeder heet water 200 g gedroogde abrikozen 200 g gedroogde pruimen zout,peper Haal het gebakken vlees uit de pan. Laat de boter smel... bekijk recept »

Appelen Uit De Oven

2 middelgrote appelen 2 eetl. rozijnen 2 eieren kaneel en suiker Voorbereiding Warm de oven voor op 190 graden. Bereidingswijze Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.Zet de appelen in een ovenschotel.Splits de eieren,klop de ei... bekijk recept »

Pagina 43 van 100