Recepten met kaneel

1000 recepten met kaneel

Kaneel

Kaneel Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.

Thee van munt, citroen, kaneel

1 biocitroen 4 stokjes kaneel 4 takjes verse munt1. Snij de citroen in 4. Verdeel de munt, citroen en kaneel over vier kopjes. 2. Giet kokend water in de kopjes en laat 8 min. trekken. bekijk recept »

Frisse marsepeinparfait met kaneel

300 g witte marsepein 10 g poedersuiker 3 witte gelatineblaadjes 350 ml slagroom 2 tl gemalen kaneel 40 g lemoncurd 3 eiwitten 150 g suiker 1 cakevorm (24 cm) 1 deegroller 1 vershoudfolie 1 mixer met gardes1. Bekleed de cakevorm met een ro... bekijk recept »

Pastilla met kip

12 velletjes filodeeg, diepvries350 gr kipfilet, in grove stukken2 eieren 55 gr amandelschaafsel1 ui Verse peterselie, fijngesneden1 theel kurkuma2 theel kaneelSnufje komijn150 ml kippenbouillon 1 eetl suiker50 gr boter, gesmoltenGarnering: kaneel, p... bekijk recept »

Appel-chocolade 'crumble'

6 friszoete appels (bv. elstar) 2 el suiker 1 tl gemalen kaneel 1/2 citroen 1/2 pak chocolate chip cookies melk/puur/wit (a 200 g)1. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Breng met de suiker, kaneel en 1 dl water aan de kook in ee... bekijk recept »

Gezellige kaneel-chocoladekoekjes

300 g bloem 75 g suiker 1 tl kaneel 1 ei 150 g zachte roomboter 1 mespuntje zout 100 g pure smeltchocolade 40 g walnoten1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. 2. Zeef de bloem boven een kom en voeg de suiker, de boter, de kaneel, het ei en ee... bekijk recept »

Traditionele Hollandse appeltaart

125 g plantaardige margarine 125 g boter ( extra voor invetten) 11 friszoete en stevige appels (bijv. jonagold) 1 mespunt zout 200 g suiker 8 g vanillesuiker (zakje à 8 g) 2 eieren 400 g zelfrijzend bakmeel 2 el gemalen... bekijk recept »

Knolselderijpuree

1 knolselderij 1 appel 125 ml slagroom 2 el boter 1 mespunt kaneel1. Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Kook de knolselderij in weinig water met zout ca. 15 min. en giet af. 2. Schil ondertussen de appel en snijd in kwarten. Verwijder... bekijk recept »

Gevulde kransjes

125 g mascarpone 1 el poedersuiker 1 tl kaneel 1 pakje amandelkransjes (kerstkoekjes) 1. Roer in een kom de mascarpone los met de poedersuiker en kaneel. Schep wat kaneelroom op de amandelkerstkransjes en druk het tweede kerstkransje er... bekijk recept »

Gestoofde kip met kaneel en pruimen

3 uien 380 g kipfilet 3 el olijfolie 2 tl kaneel 100 g gewelde pruimen zonder pit 300 g couscous 2 broccoli 10 g platte peterselie1. Snijd de ui in grote stukken. Dep de kipfiletstukken droog en bak ze samen met de uien in 2/3 van de ol... bekijk recept »

Crumble van blauwe druiven met kaneel

150 g blonde cassonadesuiker 50 g gezouten boter op kamertemperatuur 160 glaasjes havervlokken 0,5 koffielepel kaneelpoeder 600 g pitloze blauwe Thompson-druiven 10 cl rode porto1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Meng snel de havervlokken, de cass... bekijk recept »

Pagina 7 van 100