1000 recepten met kerrie
700 g krieltjes 1 zak gebroken sperziebonen (a 500 g) 2 el cashewnoten (ongezouten) 1 mango 2 el olijfolie 4 groenteburgers 1 zakje kerrie-ananassaus (a 49 g)1. Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ko... bekijk recept »
2 eetlepels arachideolie 15 cl kokosmelk 3 eetlepels limoensap 1/2 koffielepel pili-pili of kerrie 150 g pindakaas 1 koffielepel sambal 1 zakje scampi "365" (rauwe garnaalstaarten) 3 eetlepels sojasaus1. Pel de vooraf ontdooide scampi, verwijder ook ... bekijk recept »
800 g bloemkool 4 el arachideolie ½ el kerrie 1 mespunt zout 2 el amandelschaafsel1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. 2. Meng de olie met de kerrie en ... bekijk recept »
1 schaal kalkoenfilet à la minute (ca. 350 g) ½ eetlepel kerriepoeder 4 eetlepels olijfolie ½ citroen 1 duopak krieltjes (700 g) 1 ui (fijngesnipperd) 1 teentje knoflook (geperst) 1 courgette1. Kalkoenfilet... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook 1 bos bosuitjes zonnebloemolie 1 tl kerriepoeder 200 g gekookte rijst 2 eieren Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de bosuitjes in ringen. Verhit een scheut olie in een pan en f... bekijk recept »
2 aardappelen (250 g) 2 eetlepels arachideolie 1 dikke wortel gehakte verse koriander 100 g gerookte spekreepjes 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder 350 g kipfilet 1 pakje kokosmelk (20 cl) peper en zout 3 stengels groene selder 2 vetarme gevogeltebo... bekijk recept »
2 el olijfolie 1 zak Thaise roerbakmix 380 g kipfilet 1 zakje mix voor kip kerrie (zakje) 350 ml kippenbouillon (potje) 1 liter kraanwater 150 g basmatirijst (pak 400 g) 400 g linzen (blik)1. Verhit olie in een soepp... bekijk recept »
2 eetlepels arachideolie 15 cl kokosmelk 3 eetlepels limoensap 0,5 koffielepel pili-pili of kerrie gehakte bladpeterselie 150 g pindakaas 1 koffielepel sambal 1 zakje scampi "365" (rauwe garnaalstaarten) 3 eetlepels sojasaus1. Pel de vooraf ontdooide... bekijk recept »
250 gr kip 1 eelt boter 1 rode ui, gesnipperd 1 theel kerrie 2 kippen bouillonblokjes 150 gr fijne soepgroenten 1 liter waterZet een soeppan op het vuur en verhit de boter. Bak de kipreepjes 5 minuten aan. Bestrooi met kerrie en voeg het uitje toe. G... bekijk recept »
1 kg panklare mosselen 2 el olie 1½ el kerriepoeder 1 rode peper (zonder zaadjes en in dunne ringetjes) 2 teentjes knoflook (uitgeperst) 400 g Chinese roerbakmix 1 pot kippenbouillon (350 ml) 1 blik kokosmelk (4... bekijk recept »