Recepten met kurkuma

974 recepten met kurkuma

Kurkuma

Kurkuma Verse kurkuma heeft een aangename gronderige smaak met ondertonen van citrus. Gedrooge kurkuma is een beetje bitter en zuur, gematigd scherp, warm en muskusachtig.

Gekleurde Lolly's

- 300 gram suiker - 100 cc (ml) water - 50 gram glucose - klein beetje citroensap - sateh prikkers of lolliestokjes Bereidingswijze Voor de kleur: Rode bietensapkurkuma (geelwortel) of speciale levensmiddel-kleurstof verkrijgbaar bij de drogistbi... bekijk recept »

Gebakken, Gekruide Panir

300 gram panir 3 tl kurkuma 3 tl zout 1 el ghee 1 el fijngesneden koriander 1 limoen Verhit de ghee in een hapjespan en doe er zo veel stukjes panir in als de pan kan hebben. Bak ze langzaam aan elke kant tot ze goudbruin zijn en een dunne korst hebb... bekijk recept »

Pannenkoekenstamppot

1 pak pannenkoekenmix2 eieren900 dl melkrum1 kilo wortelensojasauscitroensapkerriepoederkurkumakerrie djawakruidnagelpoederkomijnepoederchilipepergebakken en gedroogde uitjeskoriandernootmuskaatpaprikapoeder Snij de pannenkoeken klein, doe de wortele... bekijk recept »

Oudjaarrecept Gnocchi Met Makreel

500 gram gnocchi (xenos of AH)1 potje kastanjepuree (super de boer)1 blikje makreel op waterketjapcitroensapchilipeperkurkumakomijnkruidnagelpoederbieslookpeterseliegedroogde uitjesnootmuskaatpaprikapoederkerriekerrie djawaserehDoe alles in de magnet... bekijk recept »

Afrikaanse Aardappelen

Per persoon: -1 middelgrote aardappel -2 kleine tomaten -1 ui -klein stukje verse gember -1 theelepel fijn gehakte peterselie Kruiderij voor 2 personen: -1/2 theelepel kurkuma -snuifje chilipoeder -afgestreken theelepel zout -1 eetlepel gesmolten bot... bekijk recept »

Quirnoa Stamppot

1 beker quornoa500 gram zuurkool250 gram rookworst1 conimex mix voor kipsojasausketchupcitroensapcitroengraskorianderkerriepoederkerrie djawapaprikapoederkurkumakruidnagelpoederkomijnDoe de rookworst erdoor en warm dit nog 5 minuten op, op de hoogste... bekijk recept »

Italiaanse Mie

1 zak of pak mie1 blik tomaten op sap1 zakje italiaanse tomaten saus150 gram kaaskorianderkerriesojasausketchupcitroensapnootmuskaatlavaskruidnagelpoederkurkumapaprikapoederkomijnVoeg de tomatensaus in droge vorm erdoor, giet de tomaten met het sap e... bekijk recept »

Ras El Hanout

1 eetlepel gemalen cardamom 1 eetlepel gemalen foelie 1 eetlepel gemalen gember 1 theelepel cayennepeper 1 theelepel gemalen nootmuskaat 1 theelepel gemalen allspice (piment) 1 theelepel gemalen kaneel 2 theelepels gemberpoeder 2 eetlepels ge... bekijk recept »

Marokkaanse Lamsbrochettes.

Dit is voor 1 kilo schouder lamsvlees. zout en peper 150 gr schoongemaakte en fijngesnipperde ui 5 tenen gepelde en fijngehakte knoflook 1 el ge(vries)droogde herbes de provence kruiden 1/2 tl ge(vries)droogde tijm 1 el gemalen komijn 1/2 tl kurkuma ... bekijk recept »

Marokkaanse Marinade

-1 el olijfolie-sap van 2 citroenen-1 tl komijnpoeder-1/4 tl kaneelpoeder-snufje kruidnagelpoeder-1/2 tl kurkuma-1 tl harissa-1 kleine ui (heel fijn gehakt)-2 teentjes knoflookgeperst-zout en peper naar smaak Meng alle ingredienten en gebruik naar we... bekijk recept »

Pagina 61 van 98