Recepten met oregano

1000 recepten met oregano

Oregano

Oregano Pittig, scherp, kruidig, lijkt wat op tijm.

Provencaalse Lamsschouder

1 lamsschouder 4 tenen knoflook 2 grote uien 1 aubergine 2 grote vleestomaten 1 theelepel oregano 1 potje zwarte olijven zonder pit peperzout Maak met een mes inkepingen in het vlees en steek daar stukjes knoflook in. Wrijf het vlees daarna in met pe... bekijk recept »

Vispakketjes Met Provencaalse Saus

25 g boter of margarine 1 el olijfolie 1 uifijngesneden 2 teentjes knoflookgeperst 1 ? dl droge witte wijn 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 tl gedroogde oregano 1 tl suiker zout,peper 400 g kabeljauwfiletin 12 stukken 4 laurierblaadjes 50 g zwarte oli... bekijk recept »

Pasta Pesto Met Roomkaas

Een pak pasta penne , een pakje pestosaus (natte kruidenmix) van Honig, een dubbel bakje provencaalse spekreepjes(albert Heyn), een bakje champignons, twee grote rode uien, een rode en een gele paprika, een bakje roomkaas met kruiden, oregano Fruit d... bekijk recept »

Provencaalse Witte Bonen Met Geitenkaas

1 grote pot witte bonen - 1 ui - 1/2 rode en 1/2 groene paprika - 3 tomaten - 1 dunne prei - 1 tl oreganopeperzout100 gram zachte geitenkaas - 1 el olijfolie - 1 theel balsamico-azijn Verhit de olijfolie in de wok. Bak de ui hierin glazig en bak de p... bekijk recept »

Griekse Kipschotel

1 grote braadkip in 8 stukken (+- 1,2 kg) 1 a 2 middelgrote aardappelen per persoon 2 vleestomaten 1 ui in niet te kleine stukken snijden 1 soeplepel mosterd 3 teentjes look sap van 2 citroenen peper en zout olijfolie 1 soeplepel oregano 25... bekijk recept »

Boeuf Bourguignon

1 kg rundvlees (sucaddelappen kan ik aanbevelen)olijfoliebotercirca 20 a 15 kleine sjalotjes(heel houden)200 gr mager rookspek in blokjes2 el bloem1 1/2 dl water1/2 l rode wijn (uiteraard bourgogne)zoutversgemalen peper2 teentjes knoflookpeterselieor... bekijk recept »

Spinazie met tomaat

1 pak diepvriesspinaziezout500 gram tomaten2 eetlepels boterpeperoregano30 gram parmezaanse kaas- Laat de spinazie in een pan, met de hittebron op de middelste stand, ontdooien. - Was in die tijd de tomaten, leg ze enkele tellen in heet water en laat... bekijk recept »

Stooflappen ala italia

500 gram sucadelapjeseen beetje boter1 grote ui2 eetlepels kruidenazijn2 teentjes knoflook 2 tomaten 150 gram worteltjestheelepel suiker 1 eetl.Fijngesneden selderij flinke tak basilicum fijngesneden tak oregano2 laurier blaadjespeper en zout- Bestro... bekijk recept »

Hertestoofpot

500 gr. Hertepoulet 1 prei 1 blikje tomatenpuree 1 teentje knoflook 2 dl. rode wijn 1 el. citroensap of wijnazijn 1 dl. Slagroom peterselie selderie bieslook 5 cm. Winterwortel 1 el. oregano of basilicum 4 el. Allesbinder 60 gr. boter of margarine zo... bekijk recept »

Gegrilde zwaardvis met salsa di giovanna

het sap van 1 citroen extra vierge olijfolie zeezout en zwarte peper uit de molen 3 tenen knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden een takje verse munt, alleen de blaadjes, grof gesneden een takje verse oregano, alleen de blaadjes, grof gesneden... bekijk recept »

Pagina 69 van 100