Recepten met salie

1000 recepten met salie

Salie

Salie Kruidige, beetje bittere smaak.

Tomatensoep 3

----GEROOSTERDE TOMATEN---- 2 kg rijpe tomaten 2 theelepel(s) gedroogde tijm 1 zout 1 peper 5 eetlepel(s) olijflolie 1 grote braadslee ----SOEP---- 3 eetlepel(s) olijfolie 2 sjalotjes, fijngesneden 2 teentjes knoflook, geperst 1 theelepel(s) fijnges... bekijk recept »

Kabeljauw in parmaham met broccoliroosjes

300 g broccoli, in kleine roosjes 1 sinaasappel 1 eetlepel witte-wijnazijn 2 sjalotten, gesnipperd 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g),; fijngehakt 6 eetlepels olijfolie extra vièrge 2 schaaltjes kabeljauwhaasjes (a ca. 250 g), op; kamertemperatuur 4... bekijk recept »

Fricandeau met pittige saus

5 naaldjes rozemarijn 2 blaadjes salie 1 klein teentje knoflook 1 peper 1 zout 600 gm kalfs- of varkensfricandeau 1 mosterd ----VOOR DE SAUS---- 1 1/2 bosje peterselie 1 teentje knoflook 2 augurkjes 1 eetlepel(s) kappertjes 4 ansjovisfilets (blik) 1... bekijk recept »

Gevulde kalfsborst

30 gm peterselie 2 blaadjes salie 1 klein teentje knoflook 4 sneden ontkorst wittebrood 1 scheutje melk 100 gm kalfsgehakt 2 eetlepel(s) geraspte parmezaanse kaas 1 ei 1 zout 1 peper 500 gm kalfsborst door de slageropengesn; eden 50 gm boter 50 ml dr... bekijk recept »

Gevulde kalfsschnitzel met gestoofde komkommer

4 eetlepel(s) wijnazijn, witte 25 ml creme fraiche 4 st kalfschnitzel 2 large komkommers 10 bolletjes mozzarella 6 eetlepel(s) olijfolie 1 paprikapoeder 4 plakjes parmaham 1 peper 16 blaadjes salie 1 zout ----benodigde materialen---- 1 cocktailprikk... bekijk recept »

Geitenkaas Met Appel

3 appels (Granny Smith) 1 eetlepel citroensap 200 gr zachte Franse geiten kaas 1/2 theelepel salie 3 eetlepels slagroom 12 blauwe druiven 2 eetlepels vloeibare honing Op vier borden elk 1 appelplak leggen. 1/3 deel van kaasmaengsel erop spuiten. Hier... bekijk recept »

Provencaalse Vis

400 gram tilapiafilet 1 kleine ui gesnipperd halve courgette in plakjes 6 kleine (tasti tom) tomaatjes halve citroen 4 ansjovisfilets uit blik 3 flinke tenen knoflook flink wat verse rozemarijnsalie en wilde marjolein peper en zout uit de molen olijf... bekijk recept »

Provencaalse Quiche

1,5 RODE PAPRIKA IN VIEREN 1 COURGETTE IN REPEN 1 AUBERGINE IN REPEN 3 EL OLIJFOLIE 0,5 EL PROVENCAALSE KRUIDEN 3 EIEREN 1,25 L CREME FRAICHE 150 G ZACHTE VERBROKKELDE GEITENKAAS 1 GROTE TEEN KNOFLOOK (UITGEPERST) BLADERDEEG VERSE TIJMROZEMARIJN EN S... bekijk recept »

Provencaalse Quiche Met Geroosterde Groenten

1 rode paprika in vieren1 courgette met schil in repen1 aubergine in repen3 el olijfolie1/2 el provencaalse kruiden3 eieren1,25 dl creme fraiche150 gram zachte geitenkaas1 teentje knofook uitgeperstzoutpeper1 blikje croissantdeegtakjes tijmrozemarijn... bekijk recept »

Mosterdsoep

Naaar eigen inzicht... 5 ltr gevogeltebouillon afbinden met een roux tot een lopende soep voeg toe; limburgse mosterd leeuwenkopmosterd peterselie thijm salie rozemarijn gember mosterdzaad kervel blendervoeg room toebreng verder op smaak met dragonb... bekijk recept »

Pagina 91 van 100