1000 recepten met sesamzaad
2 el ketjap manis2 el gembersiroop2 el natuurazijn2 dl visfond400 gram cocktailgarnalen1 el Japanse mix (busje van Silvo)6 bosuitjes1 vleestomaat3 el (sesam)olie1 el sesamzaadVoorbereiding In een kommetje de ketjapgembersiroopazijn en fond mengen. In... bekijk recept »
4 schouderkarbonades4 lente/-bosuitjes1 eetl. arachide- of zonnebloemolie2 eetl. sesamzaadvoor de marinade:1 teentje knoflook, geperst4 eetl. ketjap1 eetl. honing2 eetl. sesam- of wokolie1 theel. gemberpoeder2 theel. sambal oelek1. Meng de ingred... bekijk recept »
325 gr. gele rijst 1 limoen 2 tenen knoflook 2 sjalotten 1 el. bruine basterdsuiker 2 el. sesam-olie 2 el. olie 4 kipfilets 20 gr. sesamzaad peper zout Rooster het sesamzaad in de koekepan goudbruin en kook de gele rijst in 8 minuten gaar. Neem onder... bekijk recept »
Voor 2 personen: stukje gemberwortel (± 2 cm) 2 eetlepels ketjap 1 eetlepel chilisaus (flesje) 1 eetlepel sherry 1 theelepel citroensap 200 gram kipfilet 1/2 eetlepel sesamzaadSchil de gember en rasp het stukje fijn. Maak een marinade van de ketjap, ... bekijk recept »
Voor 2 personen: per persoon 135 Kcal 1 eetlepel sesamzaad stukje gemberwortel (± 2 cm) 1 teentje knoflook 800 gram andijvie 2 bosuitjes 1 eetlepel (sesam)olie zout 1 eetlepel sojasaus of ketjapRooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. ... bekijk recept »
200 gr sushirijst -- 2 lp rijstazijn -- 10 gr suiker -- 4 eieren -- 2 lenteuitjes -- 3 norivellen -- wasabi -- mayonaise -- sojasaus -- 1 lp sesamzaad Bereidingswijze Kook de rijst vvolgens beschrijving gaar,roer er rijsazijn en suiker door en laat ... bekijk recept »
100 g lollo rosso sla- 100 g veldsla- 100 g waterkers- 2 stengels bleekselderij- 400 g Chinese eiermie- 250 g jumbo garnalen- 1/2 komkommer- 4 eetlepels sesamzaadgeroosterd- 3 eetlepels limoensap- 6 eetlepels olie- 1 eetlepel zoete chili saus- 2 thee... bekijk recept »
500 g amandelen, 350 g suiker, 1 dl oranjebloesemwater, kaneel, sesamzaad of poedersuiker Bereidingswijze Maal de amandelen en de suiker zeer fijnmeng met het oranjebloesemwater en kaneelmaak er worstjes van. Verwarm de oven op de hoogste stand. Als ... bekijk recept »
300 gr winterpeen 1 grote ui 2 tenen knoflook 1/2 theelepel gemberpoeder 1 pot gevogeltefond 1 kippenbouillontablet 1 eetlepel sesamzaad 2 eetlepels zure room naar smaak toevoegen: djintenkorianderpoederzoutpeper scheut olijfolie Wortels, ui en knofl... bekijk recept »
250 gram roomboter2 eetlepels sesamzaad2 eetlepels bosuitjes1 theelepel mosterdzout en peper Bereidingswijze Bak de sesamzaadjes in een klein beetje olijfolie licht bruin. Vermeng 250 gram (op kamertemp.) roomboter met 2 eetlepels geroosterd sesamzaa... bekijk recept »