Recepten met conchiglie

16 recepten met conchiglie

Conchiglie

Conchiglie Conchiglie zijn een soort pasta die gemaakt is van durumtarwe. Ze hebben een schelpvormig uiterlijk, met een hol middengedeelte en een rand met ribbels. Conchiglie is een veelzijdige pasta die kan worden geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen en ingrediënten. Conchiglie is verkrijgbaar in verschillende maten, van klein tot groot. De meest voorkomende maat is medium, die ongeveer 3 cm lang is. Conchiglie kan vers of gedroogd worden gekocht.

Conchiglie met pompoen en feta

350 g conchiglie 1 dikke, rode ui 200 g feta 1 koffielepel gedroogde tijm 1 eetlepel honing 2 eetlepels olijfolie peper en zout 500 g vruchtvlees van pompoen (nettogewicht, geschild)1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 2. Snij het vruchtvlees ... bekijk recept »

Super pastaslaatje ’Mamma mia’

250 g conchiglie (of andere korte deegwaren naar keuze) 3 eetlepels pesto 3 eetlepels olijfolie 250 g kerstomaten 1 citroen 0,5 Charentais meloen 2 schaaltjes « perline » mozzarella (of bollen) peper en zout enkele basilicumblaadjes 100 g prosciutto ... bekijk recept »

Tomatensalade

4 grote tomaten 1 gesnipperde rode ui 1 minizakje mozarellaballetjes Verse bieslook Verse peterselie Stuk parmezaan 1 eetlepel pijnboompitjes 1 eetlepel basalmicoazijn 1 eetlepel basalmicoolie Peper Zout Was de tomaten en snij ze in stukjes. Maak in ... bekijk recept »

Conchiglie met kalkoenreepjes

400 g kalkoenlappen4 dl droge, witte wijn6 zwarte peperkorrelstijm1 takje selder (in stukjes)50 g spekblokjes1 ui (fijngesnipperd)boter1 courgettepeperzout400 g conchiglie ((of pastaschelpen))50 g gedroogde morieljes250 ml room2 el maïszetmeel50 g ge... bekijk recept »

Conchiglie met spinazie

20 pastaschelpen (grote)350 g verse spinazie1 ui1 el geraspte parmezaan2 dl tomatensaus (of gezeefde tomaten)125 g mozzarellaversgemalen pepernootmuskaat100 g ricotta1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Laat dr... bekijk recept »

Conchiglie met zalm en zalmeitjes

400 g conchiglie (schelpjespasta)400 g verse zalm (rauw)0.5 onbehandelde citroen (geraspte schil van)4 el ricotta1 potje zalmeitjes0.25 broccolidille (verse)olijfoliepeperzout1. Snij de broccoli in kleine roosjes. Blancheer ze kort in lichtgezouten w... bekijk recept »

Conchiglie met ham en erwtjes

400 g Conchiglie 300 g erwtjes 1 plak beenham van 150g 30 g boter 1 dl light room 1 dl gevogelte bouillon 60 g parmezaan, geraspt Peper en zout 1. Kook de pasta al dente in 4 l gezouten water.2. Snij de ham in dobbelsteentjes en bak ze 1 minuut in d... bekijk recept »

Pittige gratin van tomaten en conchiglie

1 ui (fijngesneden) 400 g tomatenblokjes (uit blik) 225 ml melk 1-2 rode spaanse pepers (zaadlijsten verijderd, fijngesneden) 1 teen knoflook (fijngesneden) snufje gemalen koriander 275 g gedroogde conchiglie 75 g gruyère (geraspt) zout en peper ... bekijk recept »

Pasta met verse geitenkaas en witloof

Voor 4 personen: 500 gr. pasta (bv. conchiglie), 5 stronkjes witloof, fijngesneden, 200 gr verse kaas (of fetakaas), 2 dl room, 1 teentje look, geperst, sap van 1 citroen, grof gehakte blaadjes peterselie, bakboter, peper en zeezout.Besprenkel de wit... bekijk recept »

Gevulde Pastaschelpen.

16 grote pastaschelpen (conchiglie grandi) 1 el.oliepeper en zout200 g paksoi1 ui1 teentje knoflook2 el. olijfolie200g ricotta200 g garnalen3 takjes basilicum1 el. sherry2 dl. slagroom. 2 el. versgeraspte Parmez.kaas. De paksoi in repen snijden. De u... bekijk recept »

Pagina 1 van 2