16 recepten met conchiglie
350 g conchiglie 1 dikke, rode ui 200 g feta 1 koffielepel gedroogde tijm 1 eetlepel honing 2 eetlepels olijfolie peper en zout 500 g vruchtvlees van pompoen (nettogewicht, geschild)1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 2. Snij het vruchtvlees ... bekijk recept »
250 g conchiglie (of andere korte deegwaren naar keuze) 3 eetlepels pesto 3 eetlepels olijfolie 250 g kerstomaten 1 citroen 0,5 Charentais meloen 2 schaaltjes « perline » mozzarella (of bollen) peper en zout enkele basilicumblaadjes 100 g prosciutto ... bekijk recept »
4 grote tomaten 1 gesnipperde rode ui 1 minizakje mozarellaballetjes Verse bieslook Verse peterselie Stuk parmezaan 1 eetlepel pijnboompitjes 1 eetlepel basalmicoazijn 1 eetlepel basalmicoolie Peper Zout Was de tomaten en snij ze in stukjes. Maak in ... bekijk recept »
400 g kalkoenlappen4 dl droge, witte wijn6 zwarte peperkorrelstijm1 takje selder (in stukjes)50 g spekblokjes1 ui (fijngesnipperd)boter1 courgettepeperzout400 g conchiglie ((of pastaschelpen))50 g gedroogde morieljes250 ml room2 el maïszetmeel50 g ge... bekijk recept »
20 pastaschelpen (grote)350 g verse spinazie1 ui1 el geraspte parmezaan2 dl tomatensaus (of gezeefde tomaten)125 g mozzarellaversgemalen pepernootmuskaat100 g ricotta1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Laat dr... bekijk recept »
400 g conchiglie (schelpjespasta)400 g verse zalm (rauw)0.5 onbehandelde citroen (geraspte schil van)4 el ricotta1 potje zalmeitjes0.25 broccolidille (verse)olijfoliepeperzout1. Snij de broccoli in kleine roosjes. Blancheer ze kort in lichtgezouten w... bekijk recept »
400 g Conchiglie 300 g erwtjes 1 plak beenham van 150g 30 g boter 1 dl light room 1 dl gevogelte bouillon 60 g parmezaan, geraspt Peper en zout 1. Kook de pasta al dente in 4 l gezouten water.2. Snij de ham in dobbelsteentjes en bak ze 1 minuut in d... bekijk recept »
1 ui (fijngesneden) 400 g tomatenblokjes (uit blik) 225 ml melk 1-2 rode spaanse pepers (zaadlijsten verijderd, fijngesneden) 1 teen knoflook (fijngesneden) snufje gemalen koriander 275 g gedroogde conchiglie 75 g gruyère (geraspt) zout en peper ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 gr. pasta (bv. conchiglie), 5 stronkjes witloof, fijngesneden, 200 gr verse kaas (of fetakaas), 2 dl room, 1 teentje look, geperst, sap van 1 citroen, grof gehakte blaadjes peterselie, bakboter, peper en zeezout.Besprenkel de wit... bekijk recept »
16 grote pastaschelpen (conchiglie grandi) 1 el.oliepeper en zout200 g paksoi1 ui1 teentje knoflook2 el. olijfolie200g ricotta200 g garnalen3 takjes basilicum1 el. sherry2 dl. slagroom. 2 el. versgeraspte Parmez.kaas. De paksoi in repen snijden. De u... bekijk recept »