124 recepten met linguine
250 g linguine olijfolie 1 ui 1 teentje look 1 courgette sap en zeste van ½ citroen 10 kerstomaatjes parmezaan peper zout1. Kook de linguine beetgaar in gezouten water. Ontvel en ontpit de tomaat. Hak het tomatenvlees grof. Snipper de ui ... bekijk recept »
1 kg Vongole (venusschelpen) 1/2 bussel platte peterselie 1 citroen 2 teentjes look 3 soeplepels olijfolie peper&zeezout (pezo)1. Was de schelpen heel grondig in ijskoud water. Spoel ze minstens 2 maal met vers water.2. Snipper de platte petersel... bekijk recept »
4 Italiaanse worstjes ( Of sausijsjes met 1 eetl. italiaanse kruiden erdoor) olijfolie 4 dikke plakken pancettain stukjes gehakt (of een bakje dobbelsteentjes spekkies) 450 gram linguine (spagetti kan ook) olijfolie peper en zeezout 4 grote eierdooi... bekijk recept »
500 gr inguini 2 st fijngesneden sjalotten 1 teentje look 500 gr scampi 25 cl room 1 fijngesnedne cayennepepertje 1 eetl tomatenpuree(of ketchup mag ook)1. We pellen de scampi's maar laten een stuk van de staart staan. 2. Vervolgens verwijderen we he... bekijk recept »
250 g linguine2 zalmfilets (met vel)1 prei (dikke of 2 dunne)0.5 teen knoflookcitroenzeste (van een halve citroen)0.5 bosje waterkers150 g mascarponeboterolijfoliepeperzout1. Snij de prei in dunne slierten van ongeveer 8 cm lang. Stoof ze aan in wat ... bekijk recept »
800 g gemengd gehakt (varken en kalf)1 teentje knoflook50 g geraspte parmezaan1 ei (losgeklopt)50 g zongedroogde tomaten400 g linguinepaneermeel4 el pijnboompitten2 kl Italiaanse kruiden (gedroogde)olijfoliepeperzout1 blikje tomatenblokjes (400 g)1 b... bekijk recept »
250 g champignons1 groot teentje knoflook200 ml slagroom1 pak verse Linguine/tagliatelle pasta1 a 2 eetl. provencaalse kruidengeschaafde pecorino kaas Champignons in vieren snijden en in olie bakken, knoflook erbij fruiten. Vervolgens de slagroom toe... bekijk recept »
400 g linguine of spaghettizout5 knoflooktenengehakt225 g gehakte walnoten4 el peterseliegehaktflinke snuf cayennepeper8 el olijfolie Kook de pasta al dente en laat uitlekken, meng met de rest van de ingredienten en serveer direct. bekijk recept »
Voor 4 personen: 250g linguine = soort spaghetti 340gr kippenborstfilet 75g grofgehakte walnoten 100gr krulandijvie 150gr kleine rucolablaadjes 80 ml citroensap 80 ml olijfolie 2 uitgeperste teentjes knoflook 2 theelepels dijonmosterdKook de pasta be... bekijk recept »
3 el olijfolie (bv. van Sicilië) 100 g pasta (linguine) 1 klein bosje verse basilicum 250 g kerstomaatjes, in 2 gesneden 1 ui, in dunne ringetjes gesneden chilipeper (facultatief)Kook de pasta beetgaar. Verhit de olie, voeg ui en even later tomaten t... bekijk recept »