529 recepten met krab
Krabben zijn schaaldieren die behoren tot de tienpotigenfamilie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Krabben zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.50 g rijst (gekookt)50 g scampi's (klein - of roze garnalen)1 blikje krab6 eieren1 kl olijfolieolie (voor de vormpjes)peterselie (blad)peperzout1. Verwarm de oven voor op 175 °C. 2. Laat de krab goed uitlekken, verkruimel ze en vermeng ze vervolg... bekijk recept »
200 g quinoa300 g krabvlees (van gekookte krabbenpoten)1 bosje dille1 bosje koriander1 bosje bladpeterseliehandvol munt1 zakje gemengde sla100 g tuinbonen2 avocado's2 sinaasappels2 limoenen (sap)3 el maïsolie1 el sesamolie1 kl wasabipastapeperzout1. ... bekijk recept »
400 g spaghetti130 g krabvlees (blik of diepvries)70 g pancetta140 g rucola1 teen knoflook40 g geraspte parmezaan50 g zwarte olijven6 el panko (of paneermeel)0.5 kl citroenschil (geraspt)boterpeperzout1. Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzi... bekijk recept »
300 g krabvlees (voorgekookt, in de koelafdeling)1 ui200 g bladspinazie (jonge)citroensap200 g doperwten (diepvries)300 g langkorrelrijst2 el sojaoliepeperzout1. Kook de rijst gaar. Laat de erwtjes ontdooien. Spoel en droog de spinazie. Pel en snippe... bekijk recept »
500 g linguine150 g krabvlees (blik)2 lente-uien2 rode pepers2 teentjes knoflook2 el bieslook (gesnipperd)100 ml witte wijnolijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar. 2. Maak de lente-ui schoon en snij in ringen. Pel en hak de knoflook. Maak de pepe... bekijk recept »
12 rijstvellen50 g rijstnoedels (dunne)100 g krabvlees (uit blik)1 wortel1 rode paprika1 krop sla (Little Gem)4 radijzen6 lente-uienverse korianderchilisaus (zoetzure)1. Bereid de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Maak de groenten schoo... bekijk recept »
500 g conchiglie1 blikje krab4 lente-uien2 handvol rucola0.5 gekonfijte citroen4 el zure roomboterpeperzout1. Laat de krab uitlekken in een zeef. Spoel de lente-ui en snij in ringen. Snij de gekonfijte citroen fijn. 2. Kook de pasta beetgaar. Giet af... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)200 g krab (uit blik)1 gele paprika4 eieren200 g room75 g emmentaler (geraspt)15 g dille (gehakt)15 g gehakt basilicum1 el honingboter1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een taartvorm met het deeg. 2. Spoel e... bekijk recept »
2 krabbenscharen (grote)2 avocado's (rijpe)10 blaadjes lavas1 potje zure room4 el haringeitjes (gerookt)mayonaisegroene tabascocitroensapboterpeperzout150 g groene appel200 g groene selderhandvol bladspinazie (jonge)1. Verwarm de oven voor op 180°... bekijk recept »
1 blikje krabvlees (ca. 120 g)1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)0.5 rode chilipeper (zonder zaadjes, in fijne ringetjes)100 ml room2 eidooiers2 lente-uien (in ringetjes)3 takjes verse koriander (de blaadjes gehakt)0.5 limoen (geraspte schil van)1 el bl... bekijk recept »