266 recepten met oesters
1 koffielepel gehakte dragon 2 saffraan 2 sjalotten 4 st.-jakobsvruchten 8 cl verse room 30 cl witte wijn type Entre-Deux-Mers1. Pel de sjalot en hak hem fijn. Giet 10 cl witte wijn in een kleine pan, doe er de gehakte sjalot bij en laat indikken op ... bekijk recept »
8 oesters 2 tomaten enkele selderblaadjes 2 eetlepels vodka enkele druppels tabasco 1 eetlepel Worcestersaus1. Verwijder het kroontje van de tomaten en pel ze. Snijd de tomaten in 4, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in brunoise (blokjes v... bekijk recept »
24 oesters 1 pompelmoes bio 1 eetlepel notenolie 1 eetlepel truffelsap 16 blini's 1 potje haringeitjes 125 g zure room peper en zout 200 g zeewier1. Open de oesters en verwijder de stukjes schelp. Doe de oester in een zeefje en vang het oestervoc... bekijk recept »
4 kalfsoesters 4 el olijfolie 250 g tagliatelle naturel 2 tenen knoflook 600 g gewassen spinazie 3 el zongedroogde tomatenreepjes 1 snufje zout 1 snufje peper 25 g Parmezaanse kaas (stukje) 1 aluminiumfolie 1 kaasschaaf of rasp1. Kook de ta... bekijk recept »
1 teen knoflook 5 g platte peterselie (bakje à 20 g) 3 plakjes pepperoni (pakje 100 g, afdeling vleeswaren) 10 g boter 25 g panko (Japans broodkruim) 12 oesters (doos, Feestfavoriet) 2 citroenen1. Verwarm de oven voor ... bekijk recept »
12 oesters 1 rode peper 1 bosuitje 2 takjes peterselie 5 eetlepels olijfolie 1 eetlepel sesamolie 2 eetlepels witte wijnazijn 1 doosje zeekraal (100 g)1. (maximaal 1/2 dag van tevoren). Oesters met oestermes (uit verpakking van oes... bekijk recept »
125 g sjalot op wijnazijn 0,5 venkel het loof van de venkel 6 radijzen 12 oesters zout peper1. Maak de venkel en de radijzen schoon en snijd ze in ultrafijne brunoise. 2. Snipper het venkelloof fijn en meng met de radijzen en de venkel in een kom. 3.... bekijk recept »
2 citroenen 1 komkommer 1 bosuitje 100 g zeeaster vierseizoenenpeper (uit molentje) 4 sneetjes vloerbrood (wit) 12 oesters 40 g gezouten boter 20 ijsklontjes1. Citroenen uitpersen. Komkommer wassen en in lengte halveren. Kom... bekijk recept »
12 oesters (verpakt per 6 stuks, met oestermes) 2 eetlepels bieslook ((van plantje of uit zakje), fijngeknipt) 2 cups Hollandaisesaus (pak a 3 cups) 1 pak grof zeezout1. Telkens een oester met een in theedoek verpakte hand vastho... bekijk recept »
24 geblancheerde spinazieblaadjes hazelnotenolie 24 holle oesters Marennes Oléron 20 cl melk 2 preistengels 10 cl room zwarte peper van de molen1. Spoel zorgvuldig de spinazie en de prei. Gebruik een couscouspan om de spinazie te blancheren. De bla... bekijk recept »