Recepten met paling

257 recepten met paling

Paling

Paling Paling is een vis die leeft in zoet en brak water. Het is een lange, slanke vis met een gladde huid. Paling is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Duitsland. Paling kan op verschillende manieren worden bereid. De meest voorkomende manier is om hem te roken. Gerookte paling is een delicatesse en kan worden gegeten als voorgerecht of hoofdgerecht. Paling kan ook worden gebakken, gegrild of gepocheerd.

Bouillabaise

4 rode ponen (panklare)400 g visfilets (kabeljauw, zeeduivel...)4 moten paling (liefst zeepaling)200 g scampi500 g mosselen8 langoustines2 vleestomaten1 el geconcentreerde tomatenpuree1 l visfondolijfolie4 knoflookteentjes1 prei1 venkel1 ui1 rode pep... bekijk recept »

Terrine van ossenstaart

1 ossenstaart in stukken 1 wortel 2 uien 1 wit van prei 1 teentje knoflook 10 peperbollen 2 kruidnagels 3 laurierblaadjes 2 takjes tijm 4 flesjes De Koninck Tripel peper en zout 1 grote knolselder 1 bosje platte peterselie 1 bosje kervel 1 ... bekijk recept »

Gerookte palingmousse met mierikswortel

100 g gerookte paling 1 komkommer 1 dl mayonaise 1 kl mierikswortel 10 g mihoen boter 200 g room 35% opgeklopt 5 g agaragar (alternatief voor gelatine) peper en zout 1 dl gevogeltebouillon 2 sneetjes pompernikkel (donker roggebrood) rode bietscheuten... bekijk recept »

Pastasalade met gerookte zalm

200 g gerookte zalm (alternatief: gerookte forelfilet, gerookte paling) 150 g eierpasta 4 eieren 5 eetlepels (walnoot)olie ? dl melk 2 lente-uitjes sap van een halve citroen 1 eetlepel geraspte mierikswortel 3 eetlepels bieslook, fijngeknipt 75 g gep... bekijk recept »

zalmmousse

3 blikjes a 200 gr.' 12 kleurloze gelantine-blaadjes(20 gr.) 6 eetlepels mayonaise. 2 dl.slagroom. 1 eetlepel versgehakte peterselie. 1/2 theelepel cayennepeper. 2 theelepels mosterd. zout/peper.Week gelantineblaadjes in koud water. Klop de slagroom ... bekijk recept »

Palingtaartje

? 300 g gerookte palingfilet ? 1 sjalot ? 2 eetlepels mayonaise ? 2 eetlepels creme fraiche ? 4 plakken oudewijvenkoek (dun gesneden) ? 1 venkelknol ? 1 dl olijfolie ? 2 eetlepels citroensap ? 2 grote groene appels (Granny Smith) ? 2 eetlepels riet-... bekijk recept »

Eyecatchers voor soepjes.

Zie bij de bereiding1. Gebonden of gladde soepen zijn heerlijk, maar zonder "aankleding" ook wel saai. Door een extra toevoeging van garnering krijgt je soep qua smaak en uiterlijk meteen iets bijzonders. We kennen allemaal de uitgebakken bacon verkr... bekijk recept »

Pagina 26 van 26