Recepten met Lamsrack

41 recepten met Lamsrack

Lamsrack

Lamsrack Lam: Lamsracks worden ook wel French racks genoemd. Het bestaat uit 8 koteletjes of meer, met een 'verdek', anders is het een lamscarré. Het is een gedeelte van de rug maar zonder het haasje. Als je het rack rond zet is het een lamskroon.

Lamsrack met aardappelblokjes en knoflook

8 teentjes knoflook 3 eetlepels rode wijn 1 pot vleesfond 2 French lamsracks zout peper 2 eetlepel olijfolie 2 eetlepels boter of margarine 2 pakjes aardappelblokjes (à 450 g) ½ eetlepel olijfolie met truffel1. Knoflook pe... bekijk recept »

Lamsrack met rozemarijn

2 tenen knoflook 4 el olijfolie 400 g pomodorini (blik) 100 ml kraanwater 6 takjes rozemarijn 750 g lamsrack (Feestfavoriet) 1 el balsamicoazijn gerijpt op hout 3 el balsamicoazijn 300 g tagliatelle1. Verwarm de oven voor op... bekijk recept »

Kruidige lamsrack met munt-risotto en abrikozenjus

2 el olijfolie knoflook/chilipeper 200 g risottorijst 380 ml gevogeltefond 2 dl kraanwater ½ el grofgemalen zwarte peper 1 tl gemalen kardemomvruchten 1½ tl kaneelpoeder 4 lamsracks (ca. 650 g) 25 g boter 2 bosuien ... bekijk recept »

Langzaam gegaarde lamsrack met specerijenrub

2 cm verse gember 1 teen knoflook 2 el curry madras (blikje 90 g, specerijenmelange by Jonnie Boer) 1 tl versgemalen zwarte peper 2 el arachideolie 2 lamsracks (à ca. 400 g, op kamertemperatuur)1. Verwarm de oven voor op 120 °C. 2... bekijk recept »

Lamskoteletjes met een kruidenkorstje

100 g sjalot tijmboter 800 g lamsrack 1 snufje zout 1 snufje witte peper 50 g paneermeel 50 g ui 10 g peterselie 1 tl tijmblaadjes 30 g geraspte belegen kaas 20 ml olijfolie 1 ingevette bakplaat of braadslede 1 stuk aluminiumfolie1. Verwar... bekijk recept »

Gebakken gemarineerde lamsribbetjes met auberginekaviaar

1½ teen knoflook 2 French lamsracks met 6 ribbetjes (à ca. 400 g) 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g) 2 aubergines 2 laurierblaadjes 2 kruidnagels zeezout versgemalen peper 1 dl olijfolie (extra vierge) 3 trost... bekijk recept »

Lam uit de oven met geroosterde venkel

100 g zongedroogde tomaten 1 teen knoflook 3 el balsamicoazijn 2 el vloeibare honing 1 tl verse tijm 5 el olie 750 g lamsrack (Feestfavoriet, op kamertemperatuur) 2 venkelknollen1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de tomaten i... bekijk recept »

Bourgondische lamsrack met rode aardappelen en gedroogd fruit

1 kg aardappels met rode schil (zak a 3 kilo) 5 eetlepels olie 4 lamsracks 1 bol knoflook (gehalveerd) 100 g boter (in blokjes) 2 takjes verse rozemarijn (zakje a 15 g) ½ zakje verse tijm (a 15 g) 100 g gew... bekijk recept »

Lamsrack met amandel-peterseliekorst

1 aubergine 4 zoete aardappelen 2 el olijfolie 90 g amandelen 50 g panko breadcrumbs (paneermeel, zakje 200 g) 20 g platte peterselie 1 el grove mosterd 1 ei 750 g lamsrack (Feestfavoriet)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. S... bekijk recept »

Lamsrack met tijm-honingboter

1 schaaltje lamsracks (2 stuks, ca. 400 g) versgemalen zwarte peper 3 takjes tijm 250 g cherrytomaten 4 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook (in plakjes) 1 theelepel honing 50 g zachte roomboter1. Oven voorverwarmen op 200 º... bekijk recept »

Pagina 2 van 5