221 recepten met speklapjes
1 kg.magere speklappen 2 of 3 eetl. olie tomaten ketchup. water voor marinade 4 eetl.ketjap manis 3 teentjes knoflook 2 eetl.bruine suiker 3 eetl. honing 1 eetl azijn 2 eetl.sherry 2 theel.ketoembar 1 theel.djinten 1 theel.koenjit paar druppels tabas... bekijk recept »
Speklappen kan zelf uitzoeken hoeveel ligt aan de aantal personen naar eigen smaak knoflook flinke scheut ketjap manis flinke scheut azijn naar eigen smaak suiker Hulpmiddelen Hulpmiddelen - Bereidingswijze Snijd de spek in blokjes en bak deze in e... bekijk recept »
500 gr. speklappen 6 teentjes knoflook grof gemalen zw peper 2 tot 4 eetlepels vissaus kopje water Voorbereiding Snijd het vlees in blokjes wrijf de knoflook fijn Bereidingswijze Knoflook en vermalen peper mengen met het vlees even laten staan (10 m... bekijk recept »
4 speklappen 2 e olie2 e tomatenketchup VOOR MARINADE: 2 e ketjap manis 1 teentje knoflookfijn 2 t bruine basterdsuiker 2 t citroensap een paar druppels tobasco of sambal 1 e droge sherry 1/2 t zout 1. Meng ingrediënten voor marinade goed en ... bekijk recept »
350 gr magere speklapjes in kleinere stukken gesneden / 2 teentjes uitgeperste knoflook / 1 el sambal oelek / sojasaus / 1 tl gemberpoeder / zout / arachide olie om te bakken . Hulpmiddelen Voor de saus:// 1 el azijn of naturel sladressing / 2 el su... bekijk recept »
- 1 kg speklapjes - 1 el plantaardige olie - 2 teentjes knoflookgeperst - 1 rode uigesnipperd - 1 el bruine suiker - 1/4 kopje limoensap - 1/4 kopje ananassap - 2 el oestersaus - 1/3 kopje ketchup - 2 el zoete chilisaus - 2 el ketjap - 1 el witte-wij... bekijk recept »
500 g biologische aardappelen 300 g biologische winterwortel 2 biologische uien 40 g biologische boter 1/2 dl medium dry sherry 1,5 dl vleesfond of bouillon 1 eetlepel mosterd zoutversgemalen zwarte peper 4 biologische magere speklapjes Schil de aard... bekijk recept »
1 1/2 el zonnebloemolie (C1000 Selectie) 150 g sjalottengepeld 400 g gemarineerde speklappen 25 g boter 1 uiin partjes 1 teentje knoflookgepeld 600 g bosworteltjesgeschrapt 3 gemberbolletjesfijngehakt 4 el gembernat uit het potje gemberbolletjes 1 ... bekijk recept »
VOOR HET VLEES: 1 dl ketjap asin1 el gemalen koriander1 teentje knoflook (geperst)1/2 ui (fijngesneden)1/4 tl peper750 gr magere speklapjesVOOR DE SAUS: 2,5 dl tomatenketchup2 el ketjap asin1 gemberbolletje (fijngesneden)2 teentjes knoflook (geperst)... bekijk recept »
4 speklapjes boter 1 groot blik kapucijners of velderwten (800 gr.) 1 flinke ui gesnipperd. 4 eetl. kookroom of roomculinair 1 eetl. mosterd zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak de speklappen op middelhoog vuur in ca. 10 min. per kant bru... bekijk recept »