Chocoladetaart met kersenroom

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 160°C. Bodem van taartvorm met bakpapier bekleden, rand met boter invetten en licht met bloem bestuiven. Eieren met suiker in beslagkom doen. Kom in bak met warm water zetten. Met handmixer eieren en suiker met snufje zout in ca. 10 minuten tot lichtgeel, schuimig en dik mengsel kloppen. Zelfrijzend bakmeel met cacaopoeder boven eimengsel zeven en erdoor scheppen. Beslag in vorm doen en in oven in ca. 25 minuten gaar bakken. Taart in oven met de deur op kier 5 minuten af laten koelen, daarna buiten oven verder laten afkoelen. Slagroom in kom doen en met mixer stijfkloppen. Kersenjam erdoor kloppen. Taart horizontaal met scherp broodmes voorzichtig halveren. Op onderste helft slagroom uitstrijken. Bovenste helft erop zetten. Taart helemaal met poedersuiker bestuiven en op taartschaal of bord zetten. Uit bakpapier cirkel knippen die ca. 5 cm groter is dan de taart. Uit het midden hartvorm knippen. Bakpapier op taart leggen, hart met cacaopoeder bestrooien en bakpapier er voorzichtig afnemen. Taart in 8 punten snijden.

Chocoladetaart met kersenroom is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetaart met kersenroom
50 min- Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept