Risotto

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hak de ui in grve stukjes met een halvemaan-hakmes of een gewoon mes. Laat dan de ui zachtjes bruin worden in een steelpan met de helft van je boter. Voeg de rijst toe en blijf 2 minuten lang roeren op een middelhoog vuur. Houd de steelpan goed vast tijdens het roeren. De rijst hoort op te zwellen en iets geroosterd te zijn. Giet de wijn erbij en blijf roeren tot alle wijn verdampt is. Los je bouillonblokje op in heet water. Dan kan je lepel voor lepel je bouillon toevoegen. Blijf de hel tijd roeren en voeg pas een nieuwe lepel bouillon toe als de vorige is opgenomen door de rijst. Laat alles zo′n 20 minuten sudderen,terwijl je steeds bouillon blijft toevoegen. Blijf wel de hele tijd roeren,anders gaat de rijst aan de pan plakken. Proef de rijst na 16 minuten om te zien of hij gaar is. Je rijst moet gaar zijn,maar niet te slap. Haal waneer je rijst gaar is de pan van het vuur en roer de andere helft van je boter erdoor. Voeg dan de saffraan toe en roer tot de rijst mooi geel gekleurd is. Roer als laatste de Parmezaanse kaas erdoor en je kan opdienen.

Risotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept