Appel-basilicumsorbet

4
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Appels in stukjes snijden.De stukjes in een open diepvriesbak ca. 2 uur laten bevriezen in vriezer.In een steelpan appelsap en basterdsuiker verwarmen,suiker al roerend oplossen.Laten afkoelen.4 kleine blaadjes basilicum achterhouden voor garnering.In keukenmachine bevroren appel met rest van de basilicum en suikersiroop pureren tot fijn sorbetijs.Terugdoen in diepvriesbak en sorbet in diepvries nog eens 2 uur stevig laten worden.met ijstang in 4 hoge glazen elk 2-3 bollen appelsorbet scheppen.Aardbeien of frambozen erover verdelen en garneren met een blaadje basilicum.

Appel-basilicumsorbet is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Appel-basilicumsorbet met frambozen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Tomaten-basilicumsorbet.*
0-10 min -
Bekijk recept
Tomaten-Basilicumsorbet
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaten-basilicumsorbet
0-10 min -
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept