Snij de champignon en selderij. Snipper een half chalotje en een teentje knoflook, en fruit die in een pan met olijfolie. Voeg de champignons en selderij toe. Voeg de rijst toe en laat de rijst de olie opnemen, en dan afblussen met de witte wijn, laat de alcohol verdampen. Voeg ongeveer een soeplepel boullion toe, net zoveel dat de rijst net onder water staat, daarna het geheel aan de kook brengen. rijst gaar koken in 15-17 min., voortdurend omscheppen en steeds een halve soeplepel boullion toevoegen. (gaat even van de kook af) temper het vuur halverwege, kook de rijst zachtjes pruttelend. haal de pan van het fornuis, en voeg een theelepel roomboter toe, en rasp wat parmezaanse kaas, en wat citroenrasp toe. Schep de rijst kortstondig door en laat het 5 minuten staan. De rijst moet gaar zijn, maar nog wel een beet hebben. Laat het geen plakkerige pap worden! vlak voor serveren op smaak brengen met peper/zout. (pas op met zout, de kaas is al vrij zout) tips/problemen: je moet erbij blijven, elke paar minuten bouillon toevoegen. troebel/plakkerig: het gaat te hard, vuur lager en voeg meer bouillon toe. kaas draderig: rijst was te heet, laat het 5 min. afkoelen alvorens de Parmezaan erin toe doen.