Aubergine met mozarella en tomatensaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snijd de aubergines in plakken, leg ze in een vergiet en strooi er zeezout op en leg er een zwaar bord op.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, ontvel ze, halveer ze, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees klein.
- Snipper de ui. Verhit 1 el olijfolie en fruit hierin de ui en de geperste lookteentjes 2 minuten.
- Voeg de tomaten, de tijm en de versgemalen zwarte peper toe en kook de saus zachtjes 15 minuten en roer regelmatig.
- Dep de plakken aubergine droog, kwast ze in met olie en rooster ze in een hete koekenpan goudbruin aan beide kanten.
- Schep de helft van de tomatensaus in 4 schaaltjes, leg de helft van de aubergine plakken in de tomatensaus, daarop de helft van de plakken mozarella en daarop een plak tomaat. Stapel nu de rest van de aubergine, mozarella en tomaten erop. Giet de rest van de tomatensaus erover.
- Strooi er geraspte kaas op en zet het gerecht 10-15 minuten in het midden van de oven totdat de kaassoorten licht gesmolten zijn. TIP: - Serveer er grof bruin brood en een groene salade bij.
- Vervang Aubergines door plakken courgette.
- Maak dit gerecht liefst in de zomer, dan zijn de aubergines en tomaten volop verkrijgbaar en goedkoper.

Aubergine met mozarella en tomatensaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept