Voorbereiding swijze: Maak een kuiltje in de bloem en doe daat het ei, de olie, het zout en het lauwwarme water in. Werk voorzichtig met de vingertoppen van 1 hand het vocht door de bloem. Kneed het deeg goed door tot een glad deeg en sla het af en toe op het werkvlak tot het glad en zijdeglanzend is. Verpak het in de folie en laat het op een koele plaats, maar niet in de koelkast, een half uur rusten. Verwarm de oven voor op 190°. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne schijfjes. Meng de kaneel door de appels. Halveer het deeg. Rol elk stuk dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Trek de deeglap over de rug van de hand tot het flinterdun en doorschijnend is. Trek de randen met de vingertoppen uit en leg de deeglappen met de randen iets over elkaar op een theedoek. Meng de vanillesuiker Bourbon door de suiker. Bestrijk het deeg met de zure room en verdeel de appelpartjes, de noten en de suiker erover. Sla de zijkanten iets naar binnen en rol het deeg op met behulp van de theedoek. Leg het deeg in een ingevette ovenvaste vorm of in een braadslee. Bak de strudel iets onder het midden van de oven in ca. 35 minuten. Strijk na het bakken de rest van de gesmolten boter erover en bestrooi met poedersuiker. Serveertips: Variatie: vervang de appels door abrikozen, perziken of peren. In plaats van strudeldeeg kan je ook roomboterbladerdeeg of fillodeeg gebruiken.