biscuit: Eieren + suiker schuimig kloppen daarna gezeefde bloem en cacaopoeder eronderscheppen, stort in bakvorm van 22cm diameter en bak 10 min in voorverwarmde oven op 200°C Ik maak altijd 3 van deze biscuit-schijven, een op de bodem, een laagje chocomousse (+/- 1 cm) weer een biscuit-schijf, chocomousse,...eindig met een laag chocomousse en laat enkele uren in de koelkast opstijven. ma het kan dus ook met één schijf op de bodem (als je chocomousse goed opstijft natuurlijk) misschien is het dan wel verstandig ook een boord te maken, ev van vingerkoekjes of ook van biscuit die je in repen snijd en rond de rand plaatst. Chocomousse: Chocolade met water smelten (au bain marie of in de microgolf op ontdooistand) Klop het eiwit stijf samen met de vanillesuiker. Klop de room stijf, als je blikjes nestle gebruikt moet ze enkel goed schudden. Mix de chocolade met de eigelen, schep de room en eiwit eronder. Heb je liever brokkeldeeg eronder? voor de bodem in brokkeldeeg 125gr boter 100gr poedersuiker mespunt zout 2 eidooiers 250gr bloem 2 el koude melk Mix in de foodprocessor de boter, suiker en zout romig en werk dan de bloem en de eierdooiers door. Wanneer het mengsel op grof broodkruim lijkt, voeg er de koude melk of water bij. Vorm er snel een bal van. Bestuif de bal met bloem. Vorm nu een korte dikke worst van het deeg, doe er huishoudfolie om en leg het ten minste 1 uur in de koelkast. Rol het deeg uit op je bebloemde werkoppervlak en bekleed een bakblik. (bodem en/of randen naar gelang recept) Laat opnieuw een uurtje rusten in de koelkast Gebruik je een koude vulling: 10 minuten blind bakken in voorverwarmde oven op 180°C, vulling verwijderen en nog eens 5 à 10 minuten bakken, De bodem is gaar en licht gekleurd, laat afkoelen en vul met vulling naar wens.