Zet twee soepborden in de diepvriezer zodat ze goed koel zijn. Snij de meloenen in tweeën. Verwijder de pitten. Haal de blaadjes munt van de takken. Haal met een speciaal lepeltje kleine balletjes uit het vruchtvlees van een van de meloenen. Doe ze in een kom en zet ze weg in de diepvriezer. Haal de andere meloen volledig leeg en haal ook het overblijvende vruchtvlees van de eerste meloen weg. Mix het met de witte wijn, het piment d'Espelette en de muntblaadjes tot een mooie homogene massa. Breng op smaak met zout en peper. Zet deze bereiding ongeveer 15 minuten in de diepvriezer. Verwijder intussen het vet van de ham en snij die in brede repen. Giet de gekoelde gazpacho in de afgekoelde borden. Leg de meloenballetjes in het midden. Schik de repen ham errond. Dit is een recept van Paule Neyrat
Gazpacho van meloen en rauwe ham is een recept van Jerryke's Cuisine