Gazpacho van meloen en rauwe ham

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet twee soepborden in de diepvriezer zodat ze goed koel zijn. Snij de meloenen in tweeën. Verwijder de pitten. Haal de blaadjes munt van de takken. Haal met een speciaal lepeltje kleine balletjes uit het vruchtvlees van een van de meloenen. Doe ze in een kom en zet ze weg in de diepvriezer. Haal de andere meloen volledig leeg en haal ook het overblijvende vruchtvlees van de eerste meloen weg. Mix het met de witte wijn, het piment d'Espelette en de muntblaadjes tot een mooie homogene massa. Breng op smaak met zout en peper. Zet deze bereiding ongeveer 15 minuten in de diepvriezer. Verwijder intussen het vet van de ham en snij die in brede repen. Giet de gekoelde gazpacho in de afgekoelde borden. Leg de meloenballetjes in het midden. Schik de repen ham errond. Dit is een recept van Paule Neyrat

Gazpacho van meloen en rauwe ham is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Gazpacho
5 min
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gazpacho met witte kaas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept