- Verwarm de oven voor op 175 gr. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van 1 centimeter. Aardappelen met bosui, en zout in ongeveer 10 minuten gaar koken en dan afgieten. Eieren 10 minuten koken afspoelen onder koud water en pellen. - Intussen in droge koekenpan de spekjes uitbakken.peterselie zo klein mogelijk snijden. Vier plukjes achterhouden voor de garnering. Ovenschaal licht invetten met boter. - Visfilet naast elkaar in de ovenschaal leggen en licht bestrooien met zout. Bouillontablet over de vis verkruimelen en 2 dl.water en wijn toevoegen. Schaal afdekken en de filets in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar stoven. Filets voorzichtig uit de schaal scheppen en warm houden in aluminiumfolie. - Stoofvocht overgieten in een pan en aan de kook brengen. Vuur laag zetten , peterselie toevoegen en al roerend boterblokjes toevoegen, zodat lichte binding ontstaat. Aardappel met bosui toevoegen en kort mee warmen. Op smaak brengen met peper. - Saus over vier borden verdelen en garneren met toefje peterselie.
Kabeljauw met een peterseliesausje is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree