(20 min., mag enkele uren vooraf; + 25 min. in de oven op het moment zelf) - Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Snij ze middendoor zodat u 4 vierkantjes hebt. Strijk in met de eidooier. - Snij de tomaat in 8 schijfjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de rosbief bruin aan alle kanten. Haal uit de pan en schik in de ovenschotel. Zet op een koele plaats. Kook de diepgevroren asperges 10 min. in 1/2 L lichtgezouten water. Laat goed uitlekken en snij de asperges in
2. Leg de stukken bladerdeeg op een bakplaat en schik er de asperges op. Leg ze mooi naast elkaar en hou 1 cm aan de zijkanten vrij. Bedek elk gebakje met 2 schijfjes tomaat en 1/2 schijfje kruidenboter. Bedek met de rauwe ham. Zet koel weg. Op het moment zelf Schuif de ovenschotel met vlees en de bakplaat met aspergegebakjes in een voorverwarmde oven. Laat 25 min. bakken op 190 °C. Leg de laatste tien minuten 2 schijfjes kruidenboter op het vlees. Haal het vlees uit de schotel en laat 5 min. afgedekt rusten. Maak de braadresten los met de runderbouillon en giet door een zeef. Snij het vlees en schik op de borden, samen met een aspergegebakje. Dien op met de saus en aardappelnootjes of kroketjes.