Snijd de top van de preistengels af en snijd ze opzij in de lengte helemaal in. Was ze goed onder de koude kraan. Snijd ze in ringen. Smelt boter of margarine in een braadpan. Bak de prei op laag vuur in ongeveer 3 - 4 minuten net beetgaar. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer de sherry, het citroensap en de basilicum met peper en zout door de prei. Laat het 1 - 2 minuten meebakken tot alles goed heet is. Voeg dan de parmaham en de kwark toe en laat nogmaals 1 - 2 minuten meebakken. Giet de pasta af en doe deze in een voorverwarmde schaal. Leg het preimengsel erop en schep alles door elkaar. Garneer met verse basilicum en dunne plakjes Parmezaanse kaas.
Tagliatelle met prei en Parmaham is een recept van Jerryke's Cuisine