Soto Ajam

4
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak een bouillon van de soepkip tezamen met aangefruite knoflook, de gestampte verse koenjit, de salambladeren, de ui, de wortel, de gember en 100gr prei. Wanneer de bouillon klaar is passeren we deze en laten dit verder inkoken. Kook ondertussen de eieren gaar in plus minus 10 minuten. Snij de aardappelen in blokjes en bak deze krokant in olie. Snij de rest van de prei in dunne ringen. Week de sooen in lauw warm water. Pluk tevens het vlees van de kip. We gaan nu de soto serveren door 4 soepkommen klaar te zetten met de fijne prei, de tauge, de blokjes aardappel de sooen, stukjes ei, gefruite ui en gehakte selderij. Tevens doen we hierin het kippevlees. Nu gieten we de hete bouillon hierover heen en serveren direct.

Soto Ajam is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige kalkoen met rijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soto ajam
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept

Soto ajam
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Soto ajam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soto ajam
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soto ajam (Indonesische kippensoep)
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept